Dünyanın İkinci Büyük Kur'an Yayınevi Malezya'da

KUALA LUMPUR –Dünyanın ikinci büyük Kur'an-ı Kerim yayınevi Malezya'da açıldı.

The Star gazetesinde yer alan habere göre, dünyada ikinci büyük Kur’an-ı Kerim yayınevi Malezya’da hizmete girdi.

İçişleri Bakanı Ahmed Zahid Hamidi tarafından, Federal Yönetim Merkezi Putrajaya’da açılan 'Nasrul Kur'an' adlı yayınevinin, Medine'deki Kral Fahd Kompleksinden sonraki ikinci büyük Kur'an-ı Kerim yayınevi olacağı ifade ediliyor.

Nasrul Kur'an yayınevinin dünyadaki başka Kur'an kuruluşlarıyla rekabeti hedeflemediğini belirten Hamidi bu kurumun ülkede İslam'ın kutsal kitabının dünyaya tanıtımı ve öğretimi noktasında Malezya'nın bir katkısı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Hamidi, 'Ilımlı İslam anlayışına sahip bir ülke olarak biz de Kur’an-ı Kerim yayıncılığına katkıda bulunmak istiyoruz.' diyerek, 'Bu kurum sayesinde, hem ulusal talep karşılanacak hem de 2050 yılında üç milyarı bulacak Müslüman nüfusun Kur'an-ı Kerim ihtiyacının karşılanmasına katkı yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 15 milyon dolara mal olan merkezde yılda en az bir milyon Kur'an-ı Kerim basılacağı ve bunun yüzde 70’inin iç piyasada değerlendirileceği, kalanının ise vakıf yoluyla Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde dağıtılıcağı belirtiliyor.

Kaynak: AA