Şehit Uzman Çavuş Sarı, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'da bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı için İçel'de cenaze töreni düzenlendi.

Diyarbakır'da 104 kırsal mahallede PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı, memleketi İçel'de son yolculuğuna uğurlandı.

Adana'dan karayoluyla İçel'e getirilen 24 yaşındaki şehit Sarı'nın naaşı, merkez Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek, helallik alındı.

Sonrasında, şehit için Muğdat Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin babası Yahya, annesi Beyhan, asker olan erkek kardeşi Zafer, kız kardeşleri Cansu ve Buse ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Elvan, acılı aileye başsağlığı diledi, eşi Zeliha Elvan da tören boyunca acılı şehit annesiyle yan yana oturdu.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, top arabasına alındı.

Bazı şehit yakınları, bu sırada tabuta sarılarak, gözyaşı dökerken, protokol üyeleri de şehidin anne ve babasıyla kol kol girerek, cenaze aracını takip etti.

Törene katılan çok sayıda vatandaş da ellerindeki Türk bayrakları ve gözyaşları eşliğinde, şehidi son yolculuğuna uğurladı. Vatandaşlar terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Sarı'nın cenazesi, defnedilmek üzere Akbelen Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü.

Kaynak: AA