Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Muğla'da Yapılacak

Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası 26-28 Mayıs'ta Muğla'da yapılacak.

Muğla'da ilk defa yapılacak olan Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu arasında protokol imzalandı.

Protokol töreninde konuşan Ozanoğlu, 11 ilde grup yarışması yapacaklarını ardından bu illerden çıkacak birincilerin yarışacağı Türkiye finalinin Muğla'da yapılacağını söyledi.

Ozanoğlu, 3 gün sürecek programda, halk oyunları kültürünün Muğla'da yaşatılarak izleyicilere keyifli bir etkinlik sunacaklarını ifade etti.

Şampiyonaya düzenlemeli ve düzenlemesiz 30 ekibin katılmasının beklendiğini anlatan Ozanoğlu, Menteşe Spor Salonu'nda yapılacak organizasyon ile farklı şehirlerden halk oyunları ekiplerinin bir araya getirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'nın tarih boyunca ev sahipliği yaptığı kültürlerin birikimini taşıyan özgün bir kent olduğunu, Muğla'da düzenlenecek halkoyunları Türkiye Şampiyonası ile de halkoyunları severleri bu coğrafyada misafir edeceklerini söyledi.

Muğla'nın Karya, Likya gibi iki uygarlığa ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Gürün, 'Muğla, dünya tarihine adını yazdırmış şahsiyetleri yetiştirmiş, Anadolu medeniyetinin izlerini günümüzde yaşatan korunmuş ender şehirlerimizden. Bu coğrafyayı farklı etkinlikler düzenleyerek örneğin Türkiye'de ilkini yaptığımız Zurna Festivali, Yörük Obaları Şenliği, tiyatrolar, operalar, konserler ile dışarıdan gelen misafirlerimizle ve burada yaşayan vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.' dedi.

Gürün, Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası ile vatandaşları görsel bir şölenin beklediğini vurgulayarak, Muğla'nın 30 halk oyunu ekibinin yaklaşık 600 üyesi ve ailelerine de ev sahipliği yaparak ekonomik olarak hareketleneceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Ozanoğlu ve Gürün arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA