Yanan Köyde Oturanlara İtfaiyecilik Kursu Verilecek

Çankırı Karatekin Üniversitesi yanan köyde yaşayanlardan isteyenlere 'gönüllü itfaiyecilik' kursu verecek.

Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı 45 haneli Serçeler köyünde çıkan yangının ardından köyü ziyaret eden Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, yangın alanında incelemelerde bulundu.

Serçeli Köyü Muhtarı Ekrem Bahçeci'den yangına ilişkin bilgi alan Ayrancı, evlerini kaybedenlerin ve diğer köylülerin üzüntülerini paylaştıklarını, buradaki acının büyüklüğünün köy sakinlerinin yüzlerinden hissedildiğini söyledi.

Tek tesellinin herhangi can kaybı olmaması olduğunu belirten Ayrancı, 'Muhtarımızdan aldığımız bilgiye göre bu yangında yaklaşık 200 yıllık bir tarih de kül olmuş. Köylülerin onlarca yıllık hatırasını barındıran yığma taş evler felaket karşısında duramamış. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Valimiz Mesut Köse ve devletimizin yetkilileri yaşanan felakete azami ilgi göstermektedir. Serçeler köyümüzün yeniden inşası için gerekenler en kısa sürede yapılacaktır. Biz de Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak maddi manevi anlamda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.' dedi.

Yapraklı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı akademik personelini inceleme yapmaları için köye göndereceklerini de aktaran Ayrancı, bu tür felaketlerin önlenmesi ve müdahale konusunda üniversitenin akademik çalışmalarını artıracağını, köylere ve vatandaşlara 'gönüllü itfaiyecilik' kursu verileceğini söyledi.

Kaynak: AA