Başkan Karamehmetoğlu Açıklaması 'Cumhurbaşkanı'nın Konuşmaları Güven Veriyor'
Diyarbakır’ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretine ilişkin, "Cumhurbaşkanının konuşmaları güven veriyor. Halk belediyelerin çukur, hendek siyasetinden, terörden isyan etmiş durumda. Diyarbakır’da güçlü bir ‘Evet’ çıkacağına inanıyorum" dedi.

"Belediyeler çözümsüzlük yeri değil"
Belediyelerin çözümsüzlük yeri olmadığını ifade eden Karamehmetoğlu, "Belediyeler çözüm üreten yerlerdir. Makamlar, koltuklar gelip geçicidir. Yeter ki biz vicdanen rahat olalım. Bu makam, bu koltuk hiçbir zaman umurumuzda değil. Kalıcı hizmet peşindeyiz. Çermik halkı hizmetin en iyisine layıktır. 33 dönüm bir çöp alanımız vardı. Onu kaldırdık. Mesire alanı, basketbol sahası, kafeteryalar, oturma yerleri yapacağız. O alan Gelincik Dağı’na, Sinek Çayı’na, Dravşaya bakıyor. Vatandaşımıza en iyi hizmeti vereceğiz. Değişik projelerimiz de devam ediyor. Şu terör belasından kurtulmamız lazım. Bu zihniyet hiçbir zaman bu ülkenin gelişmesini istemedi" ifadelerindi kaydetti.
"Çermik kaplıcaları dünyada ikinci"
Çermik’te bulunan kaplıcaların tescilli ve dünyada ikinci olduğunu aktaran Karamehmetoğlu, şunları söyledi:
"Yüzde 51 mineral var ve kadın doğum, stres, romatizma, kireçlenme ve benzeri rahatsızlıklara şifadır. Tesis konusunda eksiğimiz var. Mevcut tesisimiz için projeler hazırlandı. Kaymakamımızla beraber GAP idaresine sunacağız. Bakanlarımız, milletvekillerimiz bu konuda desteklerini esirgemiyorlar. Çermik bir turizm ilçesi olduğu için kaplıcalarımızı iyi değerlendirmemiz lazım. Çermik hak ettiği yerde değil. Tesisler ve çevre düzenlememiz eksik. Projelerimizle beraber bunları en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Çermik’in kalkınması için de işadamlarımıza sesleniyoruz. Çermik sakin ve huzurlu bir ilçedir. Güneydoğu’nun Paris’idir. Özellikle Çermikli işadamlarımıza sesleniyorum. İlçeye yatırım yapsınlar. Kaplıcalar bölgesi turizm alanıdır. Termal turizm konusunda her konuda kendilerine destek olacağız. Belediye olarak ne imkanımız varsa kendilerine destek olacağız. İlçemize hep beraber sahip çıkalım, kalkındıralım. Burada sinek çayımız var. Şelalelerimiz var. Yazın vatandaşlarımız pikniğe geliyor. Çermik ilçemiz tarihi bir yerdir."
