Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali'ne Doğru

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bu yıl 11.kez düzenlenecek 'Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali'nin 8-10 Eylül'de yapılmasına karar verildi.

Sarıgöl ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye iş birliğinde bu yıl 11.kez düzenlenecek 'Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali' hazırlık ilk toplantısı, Kaymakam Çetin Kılınç başkanlığında Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd. Bşv. Kasım Çelebi, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Mustafa Kaan Selçuk, kurum müdürleri ile oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Kılınç, 'Festivaller ilçelerin ürünlerini ve kültürlerini tanıtım yönünden yararlıdır. Her kesimin elini taşın altına koymasıyla başarılı festivaller ortaya çıkar. Birlikte 11.Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivalimizi yapacağız.' dedi.

- 2 yıl yapılmamıştı

Geçtiğimiz yıl yaşanan terör olayları ve şehitler nedeniyle festivalin yapılmadığına dikkati çeken Belediye Başkanı Selçuk, bu yıl festivalin 8-10 Eylül'de yapılacağını söyledi.

Başkan Selçuk, 'Şehitlerimiz varken festival yapmamız uygun olamazdı. İki yıl aradan sonra 11.Sarıgöl Sultaniye üzüm Festivalini yapmayı düşündük. Festivalimiz için yapılan düzenlemelerden sonra geniş alanlarımız oldu. Daha rahat yapma imkanı olacak.' dedi.

Başkan Selçuk, festivalin 3 gün sürmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA