Honduras'ta Eski Devlet Başkanı Ve Oğluna Rüşvet Suçlaması

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta eski Devlet Başkanı Porfirio Lobo Sosa ile oğlu Fabio Lobo'nun uyuşturucu çetesi liderinden rüşvet aldığı ileri sürüldü.

Cachiros adlı uyuşturucu çetesinin eski lideri Devis Rivera Maradiaga, ABD'nin New York kentinde Fabio Lobo'nın yargılandığı mahkemede verdiği ifadede, eski devlet başkanına ve oğluna rüşvet verdiğini iddia ederek, çetenin faaliyetlerini korumak ve kara para aklamak üzere resmi sözleşmeleri güvence altına almak için Lobo ve oğluna ödeme yaptığını savundu.

Rivera, uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirleri aklayabilecek resmi sözleşmelerin imzalanması için Fabio Lobo ile çalıştıklarını söyledi.

ABD'li yetkililere teslim olan ve hakkındaki cinayet, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçlamalarını kabul eden Rivera, Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ile işbirliği yapmaya razı olmuş ve 78 cinayete karıştığını itiraf etmişti.

Eski Devlet Başkanı Lobo ise basın mensuplarına evinden yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaları reddederek, 'O suçlulardan asla para almadım.' dedi.

Mahkeme, bir sonraki duruşmada uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasını kabul eden Fabio Lodo'ya verilecek cezayı açıklayacak.

Kaynak: AA