Muhtarlara 'Komşuluk Kültürü Projesi' Anlatıldı

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi üyeleri, 'Komşuluk Kültürü Projesi' kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konsey Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, 2017 yılı içerisinde 'Komşuluk Kültürü' çalışmasını yürüttüklerini belirterek, köyden kente göçün artması, şehirlerin dikey büyümesi komşuluk kültürünü erozyona uğrattığını aktardı.

Komşuluk konusunun herkesin ortak sıkıntısı olduğunu kaydeden Pektaş, 'Bu nedenle yıl içinde birçok farklı etkinlik hazırladık ve bu etkinlikleri mahallelerde uygulamaya koyacağız. Komşuluk kültürünün canlandırılması için muhtarlara çok iş düşüyor.' ifadelerini kullandı.

Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Ulukaya ise, komşuluğun artması ve komşular arası kaynaşmanın daha da güçlü olması için taziye ziyaretlerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir de, ramazanda komşuluk ve teknoloji bağımlılığıyla ilgili tiyatrolar sahnelenerek kültürel yozlaşmanın önüne geçilebileceğine değindi.

Demir, 'Televizyon kanalları, örf ve adetlerimizin içini boşaltacak çalışmalar yapıyor. Yetkililer bu konuyla ilgili çalışmalar yapmalı ve bunun önüne geçmeliyiz. Ayrıca komşular arasındaki ekonomik farklılıklar ilişkileri zedeliyor. Senlik benlik algısı bu erozyonun en büyük sebeplerinden.' açıklamasında bulundu.

İstişare toplantısına katılan mahalle muhtarları, 'Komşuluk Kültürü Projesi' kapsamında mahallelerde yapılacak etkinliklerde her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Kaynak: AA