AK Parti İl Başkanı Mete, CHP'li Aldan'a Tepki Gösterdi

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, "15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnen şehitlerimizi, gazilerimizi ve meydanlarda nöbet tutan Türk milletini aşağılayan bu zihniyeti şiddetle kınıyorum." dedi.

Mete, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın, 696 Sayılı KHK'nin 121. maddesi ile ilgili yaptığı açıklamada kullandığı ifadelere tepki göstererek, açıklamanın 15 Temmuz'da demokrasi ve halkın iradesine sahip çıkan şehit ve gazilere söylenen alçakça bir ifade olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da sokaklarda olduklarını anımsatan Mete, "Ama sizin siyasi iradenizden kimseyi göremedik. CHP Genel Başkanı o geceyi evde kahve içerek izledi. Bu hakareti size ve sizin gibi düşünenlere iade ediyoruz. Bununla ilgili de gereken her türlü yasal hakkımızı kullanacağız." dedi.

15 Temmuz'da halkın siyasi parti ayrımı gözetmeksizin demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara çıktığını, meydanlara indiğini aktaran Mete, şöyle devam etti:

"Bu çirkin ifade ve benzetmeler bir milletvekiline yakışmadı. 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnen şehitlerimizi, gazilerimizi ve meydanlarda nöbet tutan Türk milletini aşağılayan bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. Şehitlerimizden, uzuvlarını kaybeden gazilerimizden hiç mi utanmadınız. Bundan sonra sokağa çıkıp hangi yüzle yürüyeceksiniz. Milletimizden özür dilemelisiniz."

Konuşmasında CHP İl Kongresinde İl Başkanı Mürsel Alban'ın da partileri için sarf ettiği "PKK ile AK Parti müzakere yapar, biz yapmayız" sözlerine de tepki gösteren Mete, şunları kaydetti:

"CHP İl Başkanının daha kendi partisinden haberi yok. CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcıları terörist cenazelerine katılıyor. PKK’nın sihalarla vurulmasına CHP milletvekilleri üzülüyor. PKK ve onların siyasi kanadıyla işbirliğini yine CHP yapıyor. Gerekirse PKK’nın avukatlığını yaparım diyen yine bir CHP milletvekilidir. Bizim partimizden bahsederken PKK ile müzakere yapıyor diye alçakça bir ifadeyi dilinize bir daha dolamayın."

Konuşmasının sonunda AK Parti'nin Muğla'daki kongre süreci hakkında da bilgi veren Mete, Mula'nın 13 ilçesinen, Menteşe dışındaki tüm ilçelerde parti kongrelerinin tamamlandığını ve yapılan kongrelerin hepsinde de demokrasi şöleni yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: AA