İran Sınırındaki Mahallelerin Yolları Asfaltlandı

Van Büyükşehir Belediyesi, Başkale ilçesinde İran sınırındaki mahallelerin yollarında asfaltlama çalışması yaptı 148 kilometrelik yolda yapılan çalışmalar için 15 milyon lira harcandı.

Van'ın Başkale ilçesinde, İran sınırındaki mahallelerin yollarında asfaltlama çalışması yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sınırda asfaltlanan 148 kilometre yol için 15 milyon lira harcandı.

Belediyenin 2017 programı çerçevesinde yeni mahalle yolları açıldı ve asfaltlama çalışması gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre, çalışmaların devam ettiği Başkale ilçesinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanı Cem Bartın, Van'ın en uç noktalarına kadar hizmet götürüldüğü bildirdi.

Özellikle sınır mahallelerinde yapılan yol çalışmalarının vatandaşları memnun ettiğini aktaran Bartın, "İlçemiz geçmiş dönemlerde hizmet almakta ciddi sıkıntılar yaşamış. Daha önceden bu yollar hep stabilizeydi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu ve Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın'ın da destekleriyle bu yollar şimdi sıcak asfaltla kaplandı. Halkımızın da çok olumlu tepkileri var. Bu da bizi çok mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Esenyamaç Mahallesi'nde yaşayan Halit Güneş ise eskiden yollarının çok kötü olduğunu, çalışmanın bölge insanını memnun ettiğini vurgulayan Güneş, "Yollarda yazın tozdan kışın kardan, çamurdan dolayı zorluk çekiyorduk. Şimdi yollarımız gayet iyi ve modern bir yapıya kavuştu. Yapılan hizmetten dolayı yetkililere çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA