Çocuklar İçin 'Uzaktan Erişimli Yaratıcı Yazarlık Eğitimi'

Çocuk Atölyesi, geleceğin yazar adaylarına yönelik İstanbul dışındaki katılımlar için atölye programı başlattı.

Çocuk Atölyesi, 'Çocuklar için Yaratıcı Yazarlık Eğitimi'ni her ile yaymak amacıyla atölye çalışması başlattı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Cihangir'deki mekanında ve okullarda, sanat odaklı atölyeler düzenleyen Çocuk Atölyesi, geleceğin yazar adayları için bünyesindeki grup ve bireysel derslerin dışında İstanbul dışı katılımlara yönelik 'Uzaktan Erişimli Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Programı' düzenliyor.

Program kapsamında, İstanbul dışında yazmak isteyen çocuklara Skype programı ile eğitim verilecek.

Atölye çalışması, 8-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik bir karakter, bir macera, sıradışı ya da oldukça sıradan bir öykü oluşturmak için izlenebilecek yolların hep birlikte keşfedildiği bir atölye çalışması olarak yürütülüyor.

Kurum dışında Skype ile gerçekleştirilecek çalışma, belirlenecek gün ve saatte haftalık olarak bir hikaye yazım atölyesi şeklinde düzenlenecek.

Öğrenci ile belirlenen saatte birebir gerçekleşecek çalışmada, her ders kurgulanan hikayeöykünün kurgu-içerik-betimleme-heyecanmacera katma-sözel anlatım-canlandırma-finallendirme yöntemleri ile genel yazım kuralları, imla, doğru anlatım, iyi kurgu ve betimleme sanatı ile ortaya yepyeni bir hikaye çıkartması sağlanacak.

Okumaya ve yazmaya hevesli, kendi hikayesini yazmak isteyen, yazıyla ilişkisini güçlendirmek ama hayal gücünü doğru kullanmakta zorluk çekenler için oluşturulan çalışma, her ilden geleceğin yazarları ile birlikte olmaya devam edecek.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye 'www.cocukatolyesi.net' adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA