'Batı Karadeniz'in İncisi' Bayram Tatilini Yoğun Geçirdi

'Batı Karadeniz'in incisi' olarak adlandırılan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bayram tatilinde turizm yoğunluğu yaşandı Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Özcan: 'Dokuz günlük bayram tatilinde ciddi bir yoğunluk yaşadık'.

Batı Karadeniz'in en önemli sahil kesimlerinden Düzce'nin Akçakoca ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların akınına uğradı.

Yaklaşık 35 kilometre kumsala ve mavi bayraklı plaja sahip olan ilçe, özellikle bayram tatilinde çevre illerden gelen ziyaretçilerle doldu.

Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçakoca'nın Batı Karadeniz bölgesinde turistik anlamda en üst düzeyde yer aldığını söyledi.

Akçakoca'nın bayramda özellikle günübirlik tatilcilerin akınına uğradığını belirten Özcan, şunları kaydetti:

'Bölgemiz, en çok çeşitliliğe sahip olan denizi, kumu, plajıyla mavi bayrak sahibi olan sahilleriyle öne çıkıyor. Yaz sezonu yavaş yavaş bitiyor. Kış sezonuna yaklaşıyoruz. Kış aylarında çalışmalarımız devam edecek. Bu doğrultuda kongre turizmine yönelmeye çalışacağız. Bölgemizin otel, toplantı salonları kapasitesi bu popülasyonu kaldırabilecek seviyeye ulaştı. Dokuz günlük bayram tatilinde ciddi bir yoğunluk yaşadık. Vatandaşlarımızın ilçemizi tercih etmesinin en büyük nedenlerinden bir tanesi de İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropol şehre yakın olmasıdır.'
Kaynak: AA