53. Uluslararası Antalya Film Festivali

Festivalde dublaj sanatçılarının fotoğraflarından oluşan 'Rabarba: Sesleri Görmek' adlı sergi, sanatseverlerle buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde 'Rabarba: Sesleri Görmek' adlı serginin açılacağı bildirildi.

Festival organizasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, sergide dublaj sanatçılarının fotoğraflarının yer alacağı belirtildi. Fotoğraf sanatçısı Serdal Güzel ve ünlü oyuncu Deniz Çakır'ın hazırladığı sergide, 2009-2011 yıllarında üç dublaj stüdyosunda 151 sanatçının seslendirme yaptıkları sıradaki fotoğrafları yer alıyor.

Kenan Işık, Parla Şenol, Tamer Karadoğlu, Cem Davran, Aliye Uzunatağan, Yekta Kopan, Mehmet Ali Erbil, Beyhan Saran, Oya Küçümen, Altan Erkekli, Erkan Taşdöğen, Can Gürzap, Derya Baykal, Cihan Ünal, Şenay Gürler, Yeşim Kopan, Sezai Aydın, Jeyan Tözüm, Sungun Babacan gibi sanatçıların yer aldığı sergi, 17 Ekim Pazartesi günü Antalya Kültür Merkezi'nde açılacak.

Festivalin ana sergisi olarak kabul edilen sergideki fotoğrafların onur ödüllerinden festival kitabına, kortejinden festival yoluna kadar bir çok etkinlikte kullanılacak. Festivalde çok sayıda dublaj sanatçısı da halkla buluşacak.

Festivalin önemli ödüllerinden olan 'Altın Portakal Emek Ödülü'nün duayen dublaj sanatçılarından Altan Karındaş ve Toron Karacaoğlu'na verileceği açıklanmıştı.

Kaynak: AA