Kurban Pazarının Gözdeleri 'Paşa' Ve 'Reis'

Adana'daki kurban pazarında büyükleriyle dikkati çeken 'Paşa' isimli koç ile 'Reis' isimli teke Kurban Bayramı'na az bir süre kala alıcısını bekliyor Koç ve tekenin sahipleri biri 120 diğeri 125 kilogram ağırlığındaki hayvanları için bin 500 ile 2 bin lira arasında değer biçiyor.

ABDULLAH ÖZKUL - YUSUF KOYUN - Adana'da kurban pazarında satışa sunulan kurbanlıklar arasında büyükleri ile dikkati çeken 120 kilogram ağırlındaki 'Paşa' isimli koç ile 125 kilogram gelen 'Reis' isimli teke bin 500 ile 2 bin lira arasında fiyatla alıcı bekliyor

Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde belediye tarafından kurulan pazarda bayrama sayılı günler kala hareketlilik yaşanıyor.

Bayramdan önce kurbanlıklarını almak isteyen vatandaşlar kentin sıcağında pazarları gezerek bütçelerine uygun kurbanlıkları arıyor.

Pazarda, besiciler tarafından özel yetiştirilen 'Paşa' isimli koç ve 'Reis' isimli teke ise vatandaşların ilgi odağı olmuş durumda.

Pazarda hayvanlarını satışa çıkartan besicilerden Bestami Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlık satışların bu yıl beklentileri karşıladığını söyledi.

Hayvan almaya gelen vatandaşların bilinçli olduğunu aktaran Ceylan, bu yıl pazara 250 kurbanlık hayvan getirdiğini, bunların da yarısını sattığını ifade etti.

Ceylan, hayvanları arasında en büyüğü olan ve 'Reis' ismini verdiği tekeyi danaya benzeterek, şunları kaydetti:

'Reis yaklaşık 125 kilo ağırlığında. Kilogramını 17 liradan satıyorum. Bu şekilde fiyatı 2 bin 125 lirayı buluyor. Ancak pazarlıkla bin 750 liraya da verebilirim. Hayvanımı İmamoğlu ilçesinde doğal ortamda, arpa ve küspeyle besledim. Ben hayvanımın bu pazarın en büyüğü olduğunu düşünüyorum. Burada satışa çıkardığım hayvanların hepsi yerli türlerden oluşuyor.'

'Paşa' isimli koçun sahibi Vedat Cırık da 30 yıldır besicilik yaptığını dile getirdi.

Hayvanlarını doğal ortamlarda yetiştirdiğine dikkati çeken Cırık, en küçük hayvanının 50, en büyüğünün ise 120 kilogram ağırlığında olduğunu ve kilogramını 15 liradan sattığını kaydetti.

'Paşa' isimini verdikleri koça müşteri beklediklerini ifade eden Cırık, şöyle devam etti:

'Koçumuz 'Sarıbaş' cinsi ve yaklaşık 120 kilogram ağırlığında. Arpa ve küspeyle özel olarak besledim. Geçen sene ile bu sene arasında satışlarda fazla fark yok. Bu yıl pazara 80 hayvan getirdik, bunların 50'sini sattık geri kalanları da bayrama kadar satacağımızı tahmin ediyoruz.'

Kaynak: AA