Başkan Kocamaz, 'Türkiye Ve Dünyaya Yeni Şampiyonlar Kazandıracağız'
İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin Çamlıyayla ayağı, tarihi Kırkpınar Güreşlerini aratmadı.

Millet olmanın, vatana, bayrağa sahip çıkmakla beraber gelenek ve göreneklere de sahip çıkmakla olacağını ifade eden Kocamaz, “Millet olmak, bu vatana, bu ülkeye gönülden bağlanmaktır. Örf ve adetlere sahip olmak ve sahip çıkmaktır. Ata sporumuza sahip çıkmaktır. Biz Tarsus’ta 20 yıl boyunca ata sporumuza sahip çıktık ve son iki buçuk yılda Tarsus’ta başlatılan ve geleneksel hale gelen bu kültürü İçel’de de yaygınlaştırmak istiyoruz. Maalesef Yörükler bile bu ata sporumuzu unutmaya yüz tutmuş. Ama biz ata sporumuzu yaşatacağız. Türkiye ve dünyaya yeni şampiyonlar kazandıracağız” diye konuştu.
İlçeye yapılan hizmetler ve ata sporuna verdiği önemden dolayı Başkan Kocamaz’a teşekkür eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, “25 Ağustos’tan itibaren İçel’in ilçelerinden başlayan güreşler bugün Çamlıyayla’da bizlerle buluşuyor. İlçemize yaptığı hizmetler ve ata sporumuzu unutturmadığı için Burhanettin Kocamaz başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başkanımız sayesinde Çamlıyayla tarihinde görülmemiş hizmetlere kavuştu" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından 13 kategoride mücadele eden sporcular, kendi kategorilerindeki rakipleri ile karşılaştı. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
96+ kg başpehlivanlar kategorisinde mücadele eden Aydın Polatçı birinci olurken, Ferhat Binici ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Hikmet Karabulut ve Faik Sezgin paylaştı.
