Türkiye'nin 'İlk' Okul Servis Aracıyla 50 Yıl Sonra Yeniden Buluşma

Türkiye’de ilk defa okul servisi uygulamasını başlatan Kültür Koleji, 50 yıl önce mezun olan öğrencilerini okulun ve Türkiye’nin ilk servis aracı olma unvanını taşıyan T1 model Volkswagen minibüs ile okul bahçesinde bir araya getirdi.

Türkiye'nin 'İlk' Okul Servis Aracıyla 50 Yıl Sonra Yeniden Buluşma
Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Kültür Koleji’nin mezunları, Kültür Koleji Mezunlar Derneği’nin düzenlediği “Geleneksel Fırında Makarna Günü”nde yıllar sonra yeniden bir araya geldi. 50, 40 ve 20 yıllık mezunlara plaketlerin takdim edildiği, Türkiye’de ilk defa okul servisi uygulamasını başlatan Kültür Koleji, 50 yıl önce mezun olan öğrencilerini okulun ve Türkiye’nin ilk servis aracı olma unvanını taşıyan kırmızı-beyaz T1 model Volkswagen minibüs ile tören alanına getirdi.

Kültür Koleji’nin kurucusu ve İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mütevelli Heyet Onursal Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Fahamettin Akıngüç, 60’lı yılların gösterişli ve popüler araçlarından Volkswagen model minibüsle tüm öğrencileri tek tek evlerinden alarak okula taşıyıp, Türkiye’deki ilk servis uygulamasını başlatmıştı. Yine aynı servis aracı, öğrencileri hafta sonları evlerinden alıp AKM’ye, klasik müzik konserlerine götürüp tekrar geri getirerek de çocukların kültür-sanat aktivitelerine katılımlarını sağlamıştı.

İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver ile Kültür Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Lale Akıngüç Sevgen’in de hazır bulunduğu “Geleneksel Fırında Makarna Günü”nde emektar Volkswagen minibüslerini yeniden okulun bahçesinde görmenin verdiği duygusallığı yaşayan Fahamettin Akıngüç, 56 yıllık eğitim maratonunun yaşattığı mutluluğu şu sözleriyle dile getirdi:

“Kültür Koleji, 60’lı yıllarda eğitim verdiği öğrencilerinin çocuklarını aynı okulda eğitti. Şimdi de ilk öğrencilerinin torunlarını, yani 3. nesli okutmanın gururunu yaşıyor. 56. yıl dile kolay. Hayatımdan ne politikacılar, ne siyasetçiler geldi, geçti. Bugün, ‘iyi ki politikaya girmemişim’ diyorum. Yoksa 56 yılda bu kadar sevgiyi, ilgiliyi, başarıyı bulamazdım.”
Kaynak: İHA