Adıyaman'da Orman Zararlılarıyla Mücadele

Adıyaman'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman zararlılarına karşı yürüttüğü mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Ormanlara zarar veren böceklere karşı hem biyolojik hem de mekanik mücadeleyi sürdüren Bakanlık, Adıyaman ormanlarını çam kese böceğine karşı korumak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Gölbaşı ilçesinin Meydan, Cankara ve Karabahşılı köylerinde yoğun olarak görülen çam kese böceği ile mücadele eden ekipler hem mekanik hem de biyolojik yöntemlerle çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hiçbir kimyasal madde kullanmadan yaklaşık 6 bin 350 dekarlık orman alanında ormana zarar veren çam kese böceğine karşı mücadele ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, orman zararlarına karşı kimyasal mücadele yöntemlerini tercih etmediklerini, bunun yerine biyolojik ve mekanik yöntemleri uyguladıklarını bildirdi.

Mekanik ve biyoteknik mücadelesi çok mümkün olmayan bu zararlıyla kimyasal mücadele metotlarıyla baş etmenin kısmen mümkün görünse de, tabiata dost biyolojik mücadele stratejisi gereği bu metotları tercih etmediklerini ifade eden Eroğlu, bunun yerine biyolojik ve mekanik metotları tercih ettiklerini kaydetti.

Bir zararlıyı yok etmeye çalışırken kimyasal kullanarak tabiattaki başka canlılara zarar vermek istemediklerini vurgulayan Eroğlu, bundan sonra da bu usulleri kullanmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA