Kütahya'da Sağlık Hizmetleri

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 'Kütahya'nın en uzak bölgelerine varıncaya kadar vatandaşımızın sağlık ihtiyaçlarını giderecek kurum ve kuruluşlara sahibiz.' dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya'da son dönemde sağlık alanında büyük yatırımlar olduğunu ifade ederek, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde hizmetlerin olduğunu söyledi.

Kentteki vatandaşların yapılan yatırımlar nedeniyle sağlık konusunda birçok alanda artık başka şehirlere gitmek zorunda kalmadığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

'Türkiye, yurt dışındaki vatandaşını dahi özel ambulans uçakla yurda getirecek güçte. İhtiyaç olduğunda hastayı götürebilecek gücümüz ve kuvvetimiz var. Bugün Kütahya'nın en uzak bölgelerine varıncaya kadar vatandaşımızın sağlık ihtiyaçlarını giderecek kurum ve kuruluşlara sahibiz. Devletimiz sağlık alanındaki yatırımlarını bundan sonrada sürdürecek. Vatandaşlarımız geçmişte olduğu gibi bugün farklı illere tedavi için gitmek zorunda kalmıyor.'

Yılmaz, kentteki 112 acil servis ve ambulans hizmetlerinin de çok iyi duruma geldiğini belirterek, 'Bugün il genelinde 23 noktada 112 acil servis hizmetlerimiz var. Buralarda 24 saat özveriyle görev yapan sağlık personelimiz ve hizmet veren ambulanslarımız bulunuyor. Kentteki sağlık kuruluşlarımızda da ambulans eksiğimiz yok. Ayrıca eskiyen ambulanslarımızı ve içerisindeki teknik donanımlarını yeniliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA