Güvensizlik En Büyük Sorun, Birlik Ve Beraberlik TEK Çare

Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, bölge esnafının içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Son günlerde özellikle durgun giden turzizmin de etkisi ile esnafıun sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden Başkan Saraç, “Gerek esanf gerekse ülke vatandaşı için en büyük sıkıntı güvensizlik, en büyük destek de birlik ve beraberlik. Bugüne kadar sayısız krizleri atlatan esnaf ve sanatkarımız birlik ve beraberliğini koruyup Ahilik ilkelerini uyarak daha güzel günlere kavuşacaktır. Bu yıl herkesi tatil için Ege kıyılarına çağırıyoruz” dedi.

Güvensizlik En Büyük Sorun, Birlik Ve Beraberlik TEK Çare
Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak yaklaşık 30 bin esnafa hizmet verdiklerini belirten Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, “Yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapıp esnaf ve sanatkar kardeşlerimnizin sorunlarının çözümü için kendi çapımızda uğraş veriyoruz. Ülkemiz yıllardır çeşitli sorunlarla boğuşuyor. Bizlere göre en büyük sorun terör. Tarihten bu yana milli değerlerinden hiçbir zaman taviz vermeyen aziz milletimizi en çok yaralayıp üzen durum da terör olaylarıdır. Vatan ve Bayrak sevdasının üzerinde hiçbir sevdası olmayan Büyük Türkiye sevdalısı her fert gibi esnafımızın da en büyük isteği yaşanan terör olaylarının sona ermesi, terör ve yandaşlarının en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. Şu anda özellikle kıyı bölgelerimizde özellikle turizm sektöründe beklediğimiz hareketliliğin yakalanabilmesi için fırsat ve imkanı olan tüm vatandaşlarımızı Ege kıyılarına çağrıyoruz.” diye konuştu.

“OYUNU BİZ BOZALIM”

“Büyük Türkiyemizin üzerinde oyunlar oynanmak isteniyor ama bizler bu oyunu bozmaya muktediriz” diye sözlerine devamn eden Aydın-Muğla İlelri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, ülkenin zora düşüp çaresiz kaldığı dönemlerde Büyük Türkiye sevdalısı halkın kendi çaresini kednisinin ürettiğini belirtti.

Başkan Saraç, herkesin tatilini, en azından sıkıntılı durumlarda kendi ülkesinde yapmasını tavsiye ederek, “’Yerli Malı’ bilincini turizm ve tatil anlayışında da uygulayabiliriz. Malum o zor dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti yeni savaştan çıkmış bir ülke idi. Ellerinde bir şeyleri kalmayan halk yoksulluk içerisinde yaşıyordu. Atatürk, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’ni topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Bugün belki bu olayın üzerinden 93 yıl geçmiş olabilir. Fakat 93 yıl önceki inanç ve heyecanla halkımız birlik ve beraberlik içinde olursa terörü de ekonomik sorunları da yeneriz. Yeterki ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA