Belediye Başkan Tekerlikli Sandalyele Sokakları İnceledi

Edirne’nin İpsala ilçesinde. Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Engelliler Haftası dolayısıyla şehrin sokaklarının engellilere uygun olup olmadığını denetlemek amacıyla, tekerlekli sandalyeye binip yollarda denetim yaptı.

Belediye Başkan Tekerlikli Sandalyele Sokakları İnceledi
İpsala’da yaşayan engelliler ile görüşüp, sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Kerman, onları anlamak için tekerlekli sandalyeye oturarak yeni yapılan kaldırımların engelliler için uygun olup olmadığını, ne gibi düzenlemelerle iyileştirilebileceği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Kerman, “Engelliler haftası münasebetiyle onların dertlerini anlamak ve aynı zamanda hiç olmazsa onlar gibi yaşamanın zorluklarını anlayabilmek için ben de bugün bu tekerlekli sandalyeye biniyorum. Onların sıkıntılarını daha iyi anlamak ve bu sıkıntılara çözüm bulmaya çalışmak için birlikte onların zorluklarını yaşamak için böyle bir aktivite yapmak istedik. Hepimiz birer engelli adayıyız. Kısa bir zaman da olsa onlar gibi yaşayıp, onların sorunlarını çözmek için bir belediye başkanı olarak örnek bir davranışta bulunmak istiyorum. Bu vesile ile de onların bu zor yaşantısında kendilerine sabırlar diliyor bu ilçede daha güzel ve daha iyi yaşamak için, onların engellerini ortadan kaldırabilmek için biraz engelli yaşayıp onların sorunlarını çözmek için böyle bir çalışma yaptık. Ben de bu gün onlar için bir engelli gibi yaşayacağım” dedi.

Kerman daha sonra ise kendisiyle birlikte gezen engelli vatandaşlarla birlikte İpsala Cumhuriyet Parkı’na giderek burada sohbet etti.
Kaynak: İHA