Ortacalı Minikler Kaymakam Ürkmezer Ziyaret Etti

Muğla’nın Ortaca ilçesinde başlatılan ‘’Büyüyünce Ne Olsam’’ projesi kapsamında başarılı insanları rol model alması amaçlanan öğrenciler, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer’i ziyaret etti.

Ortacalı Minikler Kaymakam Ürkmezer Ziyaret Etti
Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu öğrencileri, Okul Müdürü Önder Aktaş ve rehber öğretmen Şerife Önkaş Yarımca ile birlikte Kaymakam Fatih Ürkmezer’i makamında ziyaret ederek proje kapsamında hazırladıkları soruları sordu.

Öğrencilerin yönelttiği çeşitli soruları cevaplayan Kaymakam Ürkmezer, başarının anahtarının sistemli çalışmak ve hedef koymak olduğunun altını çizdi.

Öğrencilere, hayatta karşılaştıkları zorluklardan yılmamaları gerektiğini öğütleyen Ürkmezer, ‘’Devletimiz, her zaman olduğu gibi Vatanına ve Milletine hayırlı evlatlar yetiştirmek için çalışmaya devam ediyor. Gözlerinin içi parlayan bu pırıl pırıl çocuklarımız ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Bunu bir bayrak yarışı olarak düşünürsek, yarın bizden bayrağı devralarak ülkemize hizmet edecekler’’ diye konuştu.

Öğrenim hayatı boyunca devletin bir kademesinde çalışarak ülkeye hizmet etmeyi kendisine hedef koyduğunu dile getiren Kaymakam Ürkmezer, mesleğini çok sevdiğini, Kaymakamlık sayesinde farklı kültürleri tanıma fırsatı olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin başarılı insanları rol model alarak kendilerini keşfetmesinin önemine değinen Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu Müdürü Önder Aktaş ise, ‘’öğrencilerimizin gelecek için hedef koymalarını, yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Bu nedenle ‘’Büyünce Ne Olsam’’ Projesini hazırladık, öğrencilerin ilerde yapmak isteyebilecekleri meslekler hakkında fikir sahibi olmalarını amaçladık, Sayın Kaymakamımız da öğrencilerimizi geleceklerini şekillendirmek için izleyebilecekleri yollar hakkında, kendi kariyeri ve mesleği ile ilgili bilgilendirdi. Bizlere vakit ayırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA