Mutfak Atölyesi Kursiyerlerinden Kılıçdaroğlu'na Ziyaret

Tepebaşı Belediyesi Mutfak Atölyesi kursiyerleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Mutfak Atölyesi Kursiyerlerinden Kılıçdaroğlu'na Ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) salı günleri yapılan CHP Grup Toplantısı’na katılmak için Ankara’ya giden kursiyer kadınlar, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte öğle yemeği yedi. Yemek sonrası kadınları mecliste ağırlayan Çakırözer, bir süre sohbet etti. CHP Grup Toplantısı’nı izleyen kursiyerler daha sonra Tepebaşı Belediyesi Mutfak Atölyesi’nde hazırladıkları kuru pastaları grup toplantısında dağıttı.

Grup toplantısı sonrası toplantı salonuna geçen kursiyer kadınlar, atölyede hazırladıkları üzerinde CHP amblemi olan altı ok ve üzerinde “Annelerin Dilinden Anlayan Başkan” yazılı yaş pastayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kestiler.

“ANNELER İÇİN NE SÖYLENSE NE YAPILSA AZDIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında, “Sizi TBMM çatısı altında görmek son derece güzel. Eskişehir’den geldiniz. Annelerin ne kadar fedakâr olduklarını biliyoruz. Annemden biliyorum sizlerin de anneleriniz var anneler için ne söylense ne yapılsa azdır. Bizim dünya görüşümüz kadın erkek eşitliğine dayanır. Kadınlar erkeklerle eşit olmak zorundadır. Kadınların siyasette daha fazla yer almalarını istiyoruz. Biz CHP olarak kendi tüzüğümüzü değiştirdik ve kadınlar için yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Yani yüzde 33 parti yönetiminde kadınlar olacak bizim bu düşüncemiz yasalaşırsa parlamentonun da yüzde 33 kadın olacak. Biz bunu yapmak zorundayız, o zaman Türkiye’de kadın erkek eşitliği lafta kalmayacak” dedi.

TBMM’yi gezen kursiyerler ise, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür ederek, “Böyle bir imkanı bize sağlayan Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyoruz. Meclis gezilemez, Genel Başkanla görüşülemez imajını burada yıktık ve çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA