Konya'da Üç Alt Bölgenin Nazım İmar Planı Askıya Çıktı

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tüm ilçeleriyle geleceğinin planlandığı 2043 yılını hedef alan 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının bir sonraki adımı olan 1/25.000 ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda; Kuzey, Güney ve Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgelerine ait planlar bir ay süre ile askıya çıkarıldı.

Konya'da Üç Alt Bölgenin Nazım İmar Planı Askıya Çıktı
Türkiye’de ilk defa il sınırları bütününde tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademik camia ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının ilk aşamasını tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, bir sonraki aşama olan 1/25.000 Ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi’nden yapılan açıklama şöyle: “Demografik yapı, iş gücü yapısı, sosyal ve ekonomik yapı ışığında farklı gelişme eğiliminin gözlendiği kentsel ve kırsal kullanım alanları ile bunların etkileşim alanları, sektörel açıdan gelişme potansiyeline sahip alanları ve/veya sahip olduğu ekolojik değerler açısından korunması ve geliştirilmesi için benzer kararların üretilmesi gerekli alanlar dikkate alınarak belirlenmiştir. Buradan hareketle Konya İli sınırları bütününde 6 alt bölge oluşturularak planlama alt bölgelerinin özelliklerine göre plan kararları, politikalar ve stratejiler üretilmiştir. Konya İli Çevre Düzeni Planı’nda oluşturulmuş alt bölgeler; Kuzey Konya Planlama Alt Bölgesi (Altınekin, Cihanbeyli, Kulu), Güney Konya Planlama Alt Bölgesi (Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derebucak, Derbent, Yalıhüyük, Ahırlı), Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgesi (Bozkır, Hadim, Taşkent, Güneysınır), Batı Konya Planlama Alt Bölgesi (Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Yunak, Doğanhisar, Çeltik, Tuzlukçu), Doğu Konya Planlama Alt Bölgesi (Ereğli, Karapınar, Emirgazi, Halkapınar) ve Konya Merkez Planlama Alt Bölgesi (Selçuklu, Karatay, Meram, Çumra ve Akören) olarak belirlenmiştir. 2043 yılı hedef alınarak, 6360 sayılı kanundan sonra Türkiye’de yapılan ilk çevre düzeni planı çalışmasının devam eden aşamalarından; Kuzey, Güney ve Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgelerine ait 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planları askıya çıkarılmıştır. Planlara www.konyacevreduzeniplani.com adresinden ulaşılabilir.”
Kaynak: İHA