Erşat Salihi, İstanbul'a Geliyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, ‘Sykes Picot’nun Yüzüncü Yılında Türkiye ve Ortadoğu’ Sempozyumu katılmak üzere İstanbul’a geliyor.

Erşat Salihi, İstanbul'a Geliyor
Türk Ocakları İstanbul Şubesi, 12-13 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü ile müşterek olarak "Sykes Picot’nun Yüzüncü Yılında Türkiye ve Ortadoğu" başlıklı bir sempozyum düzenleyecek. Sempozyumu Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği’de takip edecek.

‘Sykes Picot’nun Yüzüncü Yılında Türkiye ve Ortadoğu’ sempozyumuyla ilgili tertip komitesinden yapılan açıklamada, “İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük yıkımlardan birine yol açan Birinci Dünya Savaşı sonucunda dünyanın siyasi haritası yeniden şekillendiren Sykes-Picot başta olmak üzere bir dizi anlaşmayla Orta doğu coğrafyasında da Osmanlı sonrası düzenin temelleri atılmıştı. İran-Irak Savaşı ile başlayıp, Arap Baharı ile gelişen ve Irak ile Suriye’deki gelişmelerle zirveye çıkan kaos ortamı bu coğrafyanın siyasi haritasının yeniden şekillendirildiği kanaatini güçlendirmektedir. Türkiye’nin güvenliğinin, sosyolojisinin, siyasetinin, ekonomisinin ve bölgedeki konumunun bu kaos şartlarından ayrı düşünülemeyeceğini ortadadır. Ortadoğu’daki süreci ve bunun Türkiye’deki yansımalarını disiplinler arası tarih, uluslararası ilişkiler, siyaset ve din sosyolojisi, ekonomi bir anlayışla tartışmak ihtiyacı bilimsel bir takım faaliyetler için harekete geçirici güç olmuştur’’denildi.
Kaynak: İHA