Kırşehir'de Şehitler Ormanına Fidan Dikildi

Kırşehir'de, şehitler ormanına fidan dikildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kındam Mahallesi'nde bulunan şehitler ormanında gerçekleştirilen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Kırşehir'i yeşilliklerle dolu ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Şehitler ormanındaki araziye yaklaşık bin fidan dikileceğini aktaran Şentürk, 'Ormansız topraklar kuraklaşmaya mahkumdur. Dünyayı bekleyen çölleşme tehlikesine karşı en etkili çözüm ise ağaçlandırma olacaktır. Kırşehir'de topraklarının yüzde 7'si ormanlık alanlardır. Bu rakamlarla yetinmemeli, yeşil alanları genişletmeliyiz. Ülkenin ve şehrin havasını ormanlar temizler. Sağlıklı yaşam için genç ve zinde kalınmasını sağlar' ifadelerini kullandı.

Kaymakamlıkların da ilçelerde kısa zaman içerisinde 200 bin civarında fidanı toprakla buluşturacağını ifade eden Şentürk, fidanların nakliye ücretini ise Kırşehir Valiliğinin karşılayacağını belirtti.

Fidan dikim törenine Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve diğer davetliler ile şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA