Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Buzlar Çözülmeden' Oyunuyla Perde Kapattı

Erzurum Devlet Tiyatroları, sahne aldıkları binalarının yanmasının ardından, sezonun son oyununu Gösteri Sanatlar Merkezi'nde oynadı.

Erzurum Devlet Tiyatroları (EDT), 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyunla sezon kapanışını yaptı.

Devlet Tiyatroları salonunda, 1 Nisan'da meydana gelen yangından dolayı Atatürk Üniversitesi Gösteri Sanatlar Merkezinde sahnelenen oyunu, Cevat Fehmi Başkut yazıp Pınar Aras yönetti.

Oyun, akıl hastanesinden kaçan bir grup delinin bir Anadolu kasabasını akıllılardan daha iyi yönetmesi konu ediniyor.

Erzurum Devlet Tiyatroları Müdür Vekili ve Sanat Yönetmeni Levent Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'daki son oyunu oynadıklarını söyledi.

Oyunların geçici olarak sahneleneceği salondaki dekorun yangından kurtarıldığını belirten Aras, 'Bilindiği üzere bir yangın kazası geçirdik. Sahnemiz kullanılamaz hale geldi. Olayın hemen ardından Genel Müdürlüğümüzün, sayın valimizin, rektörlüğümüzün ve belediye başkanlarımızın ortak çalışmalarıyla Gösteri Sanatları Merkezine gelerek oyunlarımızı burada sergileyeceğiz. Çalışmalarımız bu yönde devam etmekte.' dedi.

Aras, kendilerinin sahnesiz kalmaları halinde Erzurum'un da oyunsuz kalacağını dile getirdi.

Böyle olmaması için tüm devlet büyüklerinin harekete geçtiğini belirten Aras, şunları kaydetti:

'Güzel çalışmalar yapıldı. 26 gün sonra tekrardan temsil vermeye devam ediyoruz. Yıkılmadık, ayaktayız. Yanmadık, oynayarak veda ediyoruz. Çünkü biz Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak yüzde 100 doluluk oranıyla oynamaya çok alıştık yıllardır. Dolu salonlarda, bol alkışlı oyunlar oynadık. Bu oyunumuzda öyleydi. Bu sezon üç büyük oyun yaptık. Bir tanesi Buzlar Çözülmeden, diğeri Hülleci, bir diğeri de Ayrılık.'

Kaynak: AA