Yetiştirdiği Fidelerle Çocuklarını Okuttu

Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan 5 çocuk annesi Hacer Toprak, bahçesinde yetiştirdiği fidelerle, ailesinin geçimini sağlıyor.

Hassa ilçesinde, eşinin rahatsızlığı nedeniyle işleri devralan 5 çocuk annesi Hacer Toprak, yetiştirdiği fidelerle hem evinin geçimini sağladı hem de çocuklarını okuttu.

Aktepe Mahallesi'nde oturan Hacer Toprak (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin bakkal dükkanı işlettiğini, ancak geçirdiği beyin ameliyatı nedeniyle 20 yıldan bu yana çok fazla çalışamadığını söyledi.

Evinin geçimini sağlamak için işleri kendisinin devraldığını ifade eden Toprak, hem bakkal dükkanı işleterek hem de bahçesinde fide yetiştirerek kimseye muhtaç olmadan yaşadıklarını kaydetti.

Gün içerisinde ilk önce bahçesine giderek fidelerinin bakımlarını yaptığını, ardından da bakkal dükkanını açtığını belirten Toprak, ''Çok şükür yetiştirdiğim fideler ve bakkal sayesinde çocuklarımı okuttum. En büyük oğlum hem çalışıp hem dışarıdan eğitimine devam ederek öğretim görevlisi oldu. Diğer iki çocuğum da dışarıdan liseyi bitirdi. En küçük oğlum ise ilkokul 5'e gidiyor. Eşimin rahatsızlığı nedeniyle devraldığım işlerde Allah yüzümüze baktı ve kimseye muhtaç olmadan bugünlere geldik'' diye konuştu.

Çocuklarının çoğu zaman kendisine yardımcı olduğunu vurgulayan Toprak, sağlığı yettiği sürece çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Toprakla ilgilenmekten büyük keyif aldığını belirten Toprak, en büyük hedefinin büyük bir sera kurarak daha fazla fide yetiştirmek olduğunu söyledi.
Kaynak: AA