'Yitik Kuşlar' 1 Nisan'da Vizyona Giriyor

Yönetmeliğini ve senaristliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç'ın yaptığı 'Yitik Kuşlar' filmi 1 Nisan Cuma günü vizyona giriyor.

Yönetmeliğini ve senaristliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç'ın yaptığı 'Yitik Kuşlar' filmi 1 Nisan'da vizyona giriyor.

Cinemaximum Kanyon AVM'de gerçekleşen basın gösteriminde konuşan filmin senarist ve yönetmeni Ela Alyamaç, 'Yitik Kuşlar, 1915'te eve döndüklerinde köyü bomboş bulan iki yetim kardeşin hikayesini anlatıyor. Bu film, sevgi ve aile filmi. Hem hüzün hem sevinç hem de tatlılık içeriyor. İzleyicilere hayattan bir parça sunuyor' ifadelerini kullandı.

Filmin bir diğer senarist ve yönetmeni Aren Perdeci de filmde 1915'te yaşanan olayları objektif bir bakışla ele almaya çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

'Filmimiz 100 sene önce kaybettiğimiz ne varsa onları tekrar gözlerimizin önüne koyacak ve o güzelliği, kardeşliği gösterecek. Zaten iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Filmde, iki kardeşin savaş zamanlarında bütün ailelerini kaybedip, tek başlarına kaldıktan sonra annelerini bulma öyküsünü ele alınıyor. Bütün film boyunca o iki kardeşin gözünden izleyeceğiz ve her şeyi onlarla birlikte yaşayacağız. Kaybettiğimiz, yitirdiğimiz bütün güzellikler adına herkesi sinemalara bekliyorum.'

Filmin başrol oyuncularından Dila Uluca, filmde yer almaktan mutluluk duyduğunu aktararak, 'Bence çok güzel bir filmdi. İçinde sevinç de var üzüntü de var. Çocukların izleyebileceği bir film. Biz bu filmde oynarken gerçekten o yaşanan olayları hissettik. Çok içtendi her şey, defalarca ağladım' dedi.

- Yitik Kuşlar

Filmde, 1915 yılında Anadolu'da bir Ermeni köyünde, varlıklı bir ailenin çocukları olan Maryam ve Bedo'nun tehcirden sonra kaybettikleri ailelerini bulma hikayesi konu ediliyor.

Yönetmeliğini ve senaristliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç'ın üstlendiği filmin, başrollerini ise Dila Uluca, Hegos Agopyan, Takuhi Bahar ve Ahmet Uz paylaşıyor.

Kaynak: AA