Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Türk Açıklaması

'İnsanları konuşarak, gözlerine bakarak, gülümseterek etkilersiniz.'

Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk, 'İnsanları konuşarak, gözlerine bakarak, gülümseterek etkilersiniz.' dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Liderlik, Etkili İletişim' konferansında konuşan Türk, insanların görselin ne kadar önemli olduğunun farkında olmadığını söyledi.

İnsanların hem lider olduğunu hem de lider doğduğunu ifade eden Türk, 'Yol gösterecek büyüklerinin bulunmaması, liderlik duygusunu dışa yansıtamıyor olmaları ve öz güven eksikliği gençlerimizin liderlik konusundaki başlıca sorunlarıdır. Özellikle iş görüşmesine giden gençler için görüşmeye giderken muhakkak vücudunuzun ve kendinizin taşıyabileceği kıyafetler giymelisiniz. Ayrıca ellerinizi kullanarak anlatım yapmanızı, heyecanınızı belli etmemek için de parmak uçlarınızı bir arada tutmanızı, derin nefes alarak konuşmanızı tavsiye ederim.' diye konuştu.

Fiziki özelliklerin ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar şanslı olunursa olunsun, sonradan kazanılması gereken meziyetlerin de kazanılması gerektiğini vurgulayan Türk, ailenin toplumdaki yeri, fiziki özellikler, güzel konuşma sağlayan diş ve ağız yapısının hepsinin liderlik için bir şans olduğunu kaydetti.

Türk, liderliğin ana kuralının etkili hitabet olduğunu belirterek, 'İnsanları konuşarak, gözlerine bakarak, gülümseterek etkilersiniz. Bunların hepsi liderin olmazsa olmaz meziyetlerindendir. İyi bir eğitime aynı zamanda öz güvene sahip olmak gerekir. Bilgiye sahip, öz güveni yerinde olan insanlar başarılı olur. Lider elindeki gücü kullanarak toplumu yöneten, yönlendiren onların istek ve hedeflerine yön veren kişidir.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA