Müezzinoğlu Açıklaması 34 Ölü, 125 Yaralımız Var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’daki terör saldırısında 34 kinini hayatını kaybettiğini, 19’u ağır olmak üzere 125 vatandaşımızın da yaralandığını açıkladı.

Müezzinoğlu Açıklaması 34 Ölü, 125 Yaralımız Var
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgili Güvenlik Zirvesi gerçekleştirildi.

Zirvenin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kameraların karşısına geçti.

Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlendi.

Bu saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların amaçlarına ulaşamayacağını söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu saldırılar milletin azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır” dedi.



"CİDDİ EMARELERE ULAŞILDI"

Bakan Ala şöyle devam etti: “Ciddi emarelere ulaşıldı. Kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Yarın bu araştırmalar nitecilenir. Kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır. elbette biz terörist saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için ülkemizin birliği için yaptığımız terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız bu tür saldırılarla engellenemeyecektir. Bu ülke ayağındaki prangayı etkili bir mücadeleyle ayağından söküp atacaktır."

SAĞLIK BAKANI: "34 ÖLÜM VAR, 125 KİŞİ YARALANDI"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kızılay’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu 30 kişinin olay yerinde, 4 kişinin hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başbakanlık Resmi Konut’taki toplantının çıkışında Ankara’daki terör saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, Kızılay’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu olay yerinde 30 kişinin, hastanelerde ise 4 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Olay yerinde ölen kişilerin en az 1’inin, muhtemelen ise 2’sinin terör olayını gerçekleştiren şahıslar olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, hastanelerde tedavi gören 125 kişinin 17’sinin sağlık durumunun kritik olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA