Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Çelik Açıklaması 'Unutulan Zulüm Tekrarlanır'

28 Şubat sürecini değerlendiren Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, millete zorla dayatılan şeylerin asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Türkiye’nin darbeler yüzünden yıllarca büyük acılar çektiğini aktaran Çelik, 28 Şubat postmodern darbesiyle milyonlarca insanın mağdur edildiğini söyledi.

Yapılan zulmü asla unutmayacaklarını ifade eden Çelik, “28 Şubat’ın, asıl operasyon merkezi dışarıda olan odakların hainlik ve alçaklıkta sınır tanımayan ahlaksız, acımasız, duygusuz yerli iş birlikçileri aracılığıyla millet iradesine yapılan iğrenç darbenin üzerinden 19 yıl geçse de unutmayacağız. 28 Şubat’ı, 28 Şubatçıları ve 28 Şubat’ın işbirlikçileri olduğu halde geçmişte dönemin mağduru olduğu edebiyatını yapanları da unutmadık, unutturmayacağız. Biliyoruz ki unutulan zulüm tekrarlanır. Türkiye Cumhuriyeti, 20. yüzyıl boyunca milli iradenin darbelerle hükümsüzleştirildiği ve darbe anayasalarıyla vesayet altına alınmaya çalışıldığı dönemlere tanıklık etti. Bu dönem bir darbeler ve muhtıralar tarihi olarak ele alınabileceği gibi milli iradenin varlık mücadelesi olarak da ele alınabilir” dedi.

Kaynak: İHA