Global PR Trendleri Zirvesi

Ipsos MORI İtibar Merkezi Başkanı Ajder: 'İtibar bir kurumda bulunması gereken en önemli şey'Henkel Güzellik Ürünleri Genel Müdürü Ruebke: 'Farklı mecralarda doğru şekilde ifade edilen bir içerik 67 kat daha fazla fayda sağlıyor'RollsRoyce Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika Kurumsal İlişkiler Başkanı Mawed: 'Bireylerin görüşlerinin yüzde 80'i ilk 7 saniyede oluşuyor. Bir düşünür, 'İnsanlar sizin ne söylediğinizi unuturlar ama nasıl hissettiklerini unutmazlar' diyor'PWORLD Kurucusu Petrov: 'Gerçekleştirdiğimiz zirvenin, Türkiye'deki PR uzmanlarına etkin PR stratejileri oluşturmak için ilham vereceğine inanıyoruz'

Ipsos MORI İtibar Merkezi Başkanı Milorad Ajder, itibarın bir kurumda bulunması gereken en önemli şey olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, Excel İletişim ile Algı Yönetimi'nin resmi iş ortaklığında düzenlenen Global PR Trendleri Zirvesinin ikinci gününde konuşan Ajder, itibarın bir kurumda bulunması gereken en önemli şey olduğunu bildirdi.

İtibarı olmayan işletmelerin bir hiç olduğunu vurgulayan Ajder, buna sahip olmayan işletmelerin çalışma hakkını kaybettiğini, iyi insanları işe alamadığını, en önemlisi ise müşteri edinmelerinin zor hale geldiğini kaydetti.

Ajder, 25 yıldır iletişim sektöründe çalıştığını belirterek, 'En zor şey itibarı her zaman korumak. Yani itibar stratejiniz için yaptığınız şeyin temel bir parçası' dedi.

Bir hükümetin, bir şirketin itibarının kötü olduğunu düşünürse, kendi ülkesinde pazara girmesini engelleyebileceğini vurgulayan Ajder, şirketinin temsil ettiği değerlere inanmayan çalışanların da firmanın vizyonuna ve amacına hizmet etmeyeceğini dile getirdi.

Ajder, güvenin en güçlü korelasyon getiren nokta olduğuna işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

'Liderler ve işletmeler güveni görmek istiyor. Eğer bir kuruluşa güveniliyorsa tüm somut ve önemli faydalar ardından geliyor. Eğer güven düşük ise diğer somut faydalar çok da iyi sonuç getirmiyor. Eğer iyi bir güven seviyesi mevcutsa insanların bir ürünü kullanma isteği ile daha fazla para ödeme isteği artıyor. İnsanlar size güveniyorsa, zor zamanlarda da yanınızda olur.'

- 'Asıl olan stratejinin dağıtımındaki strateji'

Henkel Güzellik Ürünleri Genel Müdürü Steffen Ruebke ise hedef kitleye doğru metodoloji ile ulaşmanın anahtarının sadece pazarlama ve halkla ilişkiler olmadığını, burada pazarlama, PR ve sosyal medyanın birlikte kurgulandığı bir içerik stratejisi oluşturulması gerektiğini söyledi.

Sunulan içeriğin kral olabileceğini ancak asıl olanın bu stratejinin dağıtımındaki strateji olduğunu belirten Ruebke, farklı mecralarda doğru şekilde ifade edilen bir içeriğin 6-7 kat daha fazla fayda sağladığını kaydetti.

Ruebke, 'Özetle iyi tanımlanmış bir içerik ve bütünsel bir strateji markanın öne çıkarılmasının anahtarıdır' şeklinde konuştu.

- 'İnsanların markalara karşı bir şey hissetmesi gerek'

Rolls-Royce Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika Kurumsal İlişkiler Başkanı Jamal Al Mawed de 7 saniyenin bir kişinin ilk görüşe sahip olması için yeterli süre olduğunu söyledi.

İnsanların evrimsel açıdan görsellere tepki verdiğini aktaran Mawed, 'Biz insanlar olarak ilk kez gördüğümüz andan itibaren devasa bir görsel bilgi alıyoruz. Bu aslında insanlara güvenimizi de etkileyen bir durum' dedi.

Bilgileri erkeklerin zihinlerinde işleyen bir bölge, kadınlarda ise 4 bölge olduğu bilgisini veren Mawed, kadınların sezgilerinin yüzde 100 doğru olduğunu, çünkü aldıkları bilgilerin bir süreçten geçtiğini ve erkeklere göre 4 kat daha hızlı olduğunu dile getirdi.

Mawed, bireylerin görüşlerinin yüzde 80'inin ilk 7 saniyede oluştuğunu anımsatarak, bir düşünürün 'İnsanlar sizin ne söylediğinizi unuturlar ama nasıl hissettiklerini unutmazlar' sözünü hatırlattı.

İnsanların markalara karşı bir şey hissetmesi gerektiğini, bunun da görsel iletişimle ilintili olduğuna dikkati çeken Mawed, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Şimdi görsel iletişim çağındayız. Tüm öyküyü anlatmak için kaç saniyeniz var? Bu büyük bir baskı ve bu şekilde iletişime geçiyoruz. Bir düşünür şunu söylüyor; 'Daha kısa bir mektup yazabilirdim ama vaktim yoktu'. Aslında kısa ve basit şeyler yapmak, verimli iletişime geçmek önemli... Uzun konuşan biri mesajını iletirken zaman kaybına yol açıyor. Kısa ilettiğinizde herkesin dikkatini çekebiliyorsunuz.'

PWORLD Kurucusu Kosta Petrov ise Global PR Trendleri Zirvesini Türkiye'de gerçekleştirmenin kendileri için büyük bir zevk olduğunu söyledi.

Bu etkinliğin Türkiye'yi sadece PR trendlerinin takip edildiği değil aynı zamanda bu trendlerin oluşturulduğu bir ülke olarak ve PR merkezi şeklinde konumlayacağına inandığını aktaran Petrov, 'Global PR Trendleri Zirvesi için Excel İletişim ve Algı Yönetimi ile iş ortağı olmak bizim için büyük bir onurdu. Bu iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz zirvenin, Türkiye'deki PR uzmanlarına etkin PR stratejileri oluşturmak için ilham vereceğine inanıyoruz' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA