Mustafa Destici önüne gelene kırmızı kart gösterdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara’daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için taziye çadırı kurulmasını ve HDP milletvekillerinin terörist için taziyeye gitmesini eleştirerek, “Onları kınıyoruz ve bir milletvekilinin nasıl bu eylemi gerçekleştirebildiğini de anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Mustafa Destici önüne gelene kırmızı kart gösterdi
Mustafa Destici önüne gelene kırmızı kart gösterdi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Destici, toplantının başında terör saldırıları nedeniyle şehit olanlar için başsağlığı diledi. Destici, “Ülkeyi yönetenlere de, futbolu yönetenlere de, yanlış yapan herkese daha önce sarı karı göstermiştik. Bu sarı kartlarımız işe yaramadı. Bu uyarılarımızı dikkate almadılar. Hem ülkeyi yönetenler, hem futbolu yönetenler, hem dünyayı sömürenler maalesef yine yanlışlarına devam ettiler. Bugün burada, artık bunlara kırmızı kart göstermenin zamanı geldiğini düşünüyoruz ve biz de artık bunlara kırmızı kart gösteriyoruz” dedi.

ÖNÜNE GELENE KIRMIZI KART GÖSTERDİ

Destici, kimlere kırmızı kart gösterdiklerini şöyle sıraladı:

“PKK'ya sahip çıkan aydınlara, teröristlerle masaya oturanlara, idamı kaldıranlara ve geri getirmeyenlere, PKK'lılarla sarmaş dolaş olan ya da açıktan PKK'ya destek veren, teröristlerin evine taziyeye giden milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmayanlara, PYD'ye koridor açanlara, Salih Müslim ve benzerlerini defalarca Ankara'da ağırlayanlara, PYD, YPG'yi bölgede büyük güç haline getirenlere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile PYD'yi kıyaslayanlara ve burada PYD'yi tebrik edip, onları açıktan destekleyenlere, yeni, sivil, demokratik anayasayı yapmayanlara, Ayasofya'yı ibadete açmayanlara, halkı unutup kendilerini düşünenlere, 12 milyon emekliden 10 milyonunun açlık sınırının altında yaşamasına göz yumanlara, kendileri kepçeyle alırken, memurlara ve işçilere kaşıkla bile vermeyenlere, enflasyonun altında zam vererek onları ezdirenlere, şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava sürecini aydınlatmayanlara, muhalefetin sesini kısmak için kanalları kapatanlara, medya ve basının özgürce görevini yapmasını engelleyenlere, milletin parasıyla ayakta duran fakat muhalefete yer vermeyen TRT'ye, halkı aldatarak, kendi taraftarlarını da aldatarak, futbolcu arkadaşlarının ve karşı takımın sahtekarca hakkını çalan futbolculara, yüz milyonlarca Euro'luk bütçelerine rağmen, Avrupa'da kendi bütçelerinin çok altında takımlara elenenlere ve bu kadar büyük bütçelere rağmen maalesef UEFA kapılarında bugün hesap vermek zorunda kalan futbol kulüplerimizin yöneticilerine, şike ve bahisi bu memlekete getirenlere kırmızı kart gösteriyoruz.”

Mustafa Destici önüne gelene kırmızı kart gösterdi

“MİLLETVEKİLLERİNİN CANI CAN DA, VATANDAŞLARIMIZIN CANI PATLICAN MI ?”

“Son 5 yılda Ankara saldırısına benzer 20'ye yakın saldırı var” diyen Destici, “Bu saldırılarda 300'e yakın insanımız hayatını kaybetti. Bu saldırılardan iyi ders alınamamış, eksiklikler giderilememiş, zafiyetler, ihmaller ortadan kaldırılamamış, zafiyetler, ihmaller ve eksikliklerin sorumluları hak ettiklerini bulamamış ki; yine bu saldırılarla ülkemiz, Türkiye'miz, Başkent'imiz, Başkent'in göbeği karşı karşıya. Sayın Başbakan bir tedbirler, önlemler paketi açıkladı.

Bu paketin önemli bir kısmının Meclis'i korumaya, hatta Meclis'te de milletvekillerini korumaya, milletvekillerine ayrı kapıdan giriş yaptırarak, milletvekillerinin ziyaret saatlerini kısıtlayarak, tamamen Meclis'in güvenliğine, milletvekillerinin güvenliğine, Türkiye'nin tamamına değil de, Ankara'nın, merkezi noktaların bölgelere yönelik tedbirler paketi olarak gördük. Bu gerçekten hem çok eksik, hem bu tür saldırıları önlemeye yetecek şekilde bir tedbirler paketi değil, hem de ülkenin tamamını, milletin tamamını kapsamadığı için de bizce ‘milletvekillerinin canı can da, diğer vatandaşlarımızın canı patlıcan mı' sözünü söyletecek cinsten bir tedbirler paketi açıklandı. Sadece birinci derecede kendilerini korumaya yönelik, ikinci derecede de milletimize ‘biz boş durmuyoruz, tedbir de alıyoruz' gibi bir görüntü verdiler” diye konuştu.

TERÖRİSTE TAZİYE ELEŞTİRİSİ


Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için taziye çadırı kurulmasını ve HDP milletvekillerinin terörist için taziyeye gitmesini eleştiren Destici, “Bu saldırılardan sonra özellikle HDP milletvekillerinin, parti yöneticilerinin, bu kanlı saldırıyı gerçekleştiren azılı teröristin evine taziye ziyaretine gittikleri basına yansıdı ve bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, hükümetten de haklı olarak çok büyük tepkiler geldi. Biz de onları kınıyoruz ve bir milletvekilinin nasıl bu eylemi gerçekleştirebildiğini de anlamakta güçlük çekiyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.
Kaynak: İHA