Adliyenin Güvenlik Müdüründen Şehit Aileleri İçin Atatürk Sergisi

İstanbul Adalet Sarayı’nın Güvenlik Müdürü Ali Duman, özgün Atatürk çizimlerinden oluşan 59 kara kalem çalışmasının yer aldığı ilk kişisel sergisini adliyede açtı. Başsavcı Hadi Salihoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından açılan serginin tüm geliri şehit polis ailelerine bağışlandı.

Polis memuru olarak 28 yıl çalıştıktan sonra emekli olup, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Güvenlik Müdürlüğü yapan Ali Duman, 6 yıllık çalışmanın sonunda çizdiği 59 Atatürk portresinden oluşan bir sergi düzenledi.

Adliye içindeki fuaye alanında gerçekleşen serginin açılışı Başsavcı Hadi Salihoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, eski başsavcılar Aykut Cengiz Engin, Turan Çolakkadı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile hakim ve savcılar katıldı.

Duruşması için adliyeye gelen ve sergiyi gören ressam Bedri Baykam da açılışta yer aldı.

DURUŞMASI İÇİN ADLİYEDE OLAN RESSAM BEDRİ BAYKAM DA SERGİYİ GEZDİ

2011 yılında uğradığı bıçaklı saldırı davası için adliyeye gelen Ressam Bedri Baykam da, sergiyi gezerek Ali Duman’ı tebrik etti. Baykam, "Duruşmaya gelmiştim. Sergi açılışı olduğunu görünce dikkatimi çekti. Eserlerin yanına gittiğimde ayrıca mutlu oldum. Çünkü, Atatürk portreleriyle ilgili sergi olduğunu gördüm. Özellikle içimizi sıkan bu günlerde Atatürk’ü tekrar adalet sarayında hatırlamak, bu zor günlerde özellikle bu mekanda yaşamak beni son derece duygulandırdı" diye konuştu.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu terör olaylarının yaşandığı bugünlerde yapılan Atatürk resimlerinin yer aldığı sergi açılışına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Başsavcı Salihoğlu, serginin tüm gelirinin şehit ailelerine bağışladığından dolayı Ali Duman’a teşekkürlerini iletti.

“BU KONUDA İLK OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

Törende de konuşan Ali Duman, “Hiçbir resim eğitimi almadım. İçimden geldiği gibi Atatürk’ü resmetmeye çalıştım. Çok ressam Atatürk portresini yapmanın zor olduğunu söylemişlerdi. Ben içimden geldiği gibi nasıl hissettiysem öyle yaptım. Bu kadar çok Atatürk resmi ilk defa yapılıp sergilendi. Bu konuda ilk olmaktan çok mutluyum. Serginin geliri şehit ailelerine helali hoş olsun” ifadelerini kullandı.

İLK RESMİ BAŞSAVCI ALDI

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Yesugay Aksakal da bağışından dolayı Ali Duman’a plaket verdi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. İlk resmi de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu aldı.

BAŞKAN HAZİNEDAR’DAN ENGELLİ GENCE YOĞUN İLGİ

Törene katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar sergiden iki tane Atatürk resmi aldı. Başkan Hazinedar sergiyi gezdikten sonra burada bulunan bir engelli gençle yakından ilgilendi. Gençle sohbet eden Başkan Hazinedar daha sonra gence bir Beşiktaş şapkası hediye etti.

“SERGİ ÇOK ANLAMLI”

Sergi sahibi Ali Duman’ın anı defterine sergi hakkındaki görüşlerini yazan Başkan Hazinedar, “Atatürk resimlerinden oluşan bu sergi çok anlamı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ulu önder Atatürk’ün resim sergisinde bulunmaktan mutluyum. İki adet resim aldık. Ali bey’i tebrik ediyorum, gelirini şehit ailelerine bağışladığı için. Bizde Belediye olarak şehit aileleri ile ilgileniyoruz” dedi.

Sergi, İstanbul Adalet Sarayı atrium alanında 15 gün boyunca ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA