Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Harekat Dairesi Başkanlığını Ziyaret Etti

Erdoğan: 'Türkiye üzerinde hesabı olan herkes, önce bunun bir bedeli olduğunu bilmeliler. Bu ülkeyi 79 milyon vatandaşı ve 780 bin kilometrekare toprağından ibaret sananlar, fena halde yanılırlar. Türkiye Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Orta Asya'dan Kuzey Afrika'ya kadar büyük bir coğrafyanın ve yüz milyonlarca insanın manevi vatanıdır' 'Ülkemiz üzerinde hesabı olanların bedel ödeyecekleri yer, işte tüm bu coğrafyadır, dünyadır. Hepsinden önemlisi kutsallarımıza el uzatmaya teşebbüs edenlere bunun hesabını soracak olanlar sizlersiniz, asker kardeşlerim ve bunun yanında köy korucularımızdır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye üzerinde hesabı olan herkes, önce bunun bir bedeli olduğunu bilmeliler. Bu ülkeyi 79 milyon vatandaşı ve 780 bin kilometrekare toprağından ibaret sananlar, fena halde yanılırlar. Türkiye Balkanlar'dan Kafkasya'ya Orta Asya'dan Kuzey Afrika'ya kadar büyük bir coğrafyanın ve yüz milyonlarca insanın manevi vatanıdır' dedi.

Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığını ziyaret etti.

Güvercinlik'teki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ziyaretinin ardından helikopterle Gölbaşı'ndaki Havacılık Daire Başkanlığı helikopter pistine gelen Erdoğan'ı burada, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz ve Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy karşıladı.

Tören mangasını selamlayan Erdoğan, özel harekat polisi kıyafeti giyen bir çocuğa da satranç hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, Emniyet Genel Müdürlüğünün Özel Harekat Daire Başkanlığının Gölbaşı Eğitim Merkezini ziyaret etmenin bahtiyarlığı içinde olduğunu söyledi.

'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek tarih boyunca bu toprakları kanlarıyla sulayan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' diyen Erdoğan, geçen yılın temmuz ayından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki çeşitli ilçelerde yaşanan hadiseler sırasında şehitlik makamına ulaşan başta özel harekatçılar olmak üzere tüm güvenlik görevlilerini rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Millet olarak bin yıldır bir medeniyetin temsilcisi olmanın, bu coğrafyayı vatan haline getirmenin, dünyanın her yerinde mağdurların, mazlumların ümidi konumunda bulunmanın bedelinin ödendiğini dile getiren Erdoğan, bu bedeli ödemeye de hep devam edileceklerini belirtti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Hani şair diyor ya, 'Ellerin yurdunda çiçek açarken Bizim İl'e kar geliyor gardaşım. Bu hududu kimler çizmiş gönlüme?

Dar geliyor, dar geliyor gardaşım.' Ellerin yurdunda çiçek açarken bizim memleketimize hep kar da gelse ülkemizi, devletimizi, namusumuz bilerek sonuna kadar sahip çıkacağız. Çünkü biz tarihin her döneminde zorluklar karşısında yılmadan azimle, inançla mücadele etmiş, gönüllerine çizilen sınırların kendilerine dar geldiği bir ecdadın torunlarıyız. Bugün de millet olarak gönlümüze çizilen sınırların darlığının sıkıntısını çekerken birilerinin yüreğimizden bir parçayı kesmeye çalışmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. İlahi emir ne diyor; 'Allah yolunda öldürülenlere yani şehitlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler fakat bunu siz anlayamazsınız, bilemezsiniz.'

- 'Sizlerdeki bu inanç, azim, kararlılık olduğu sürece evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz'

Şehitlerin ve gazilerin medeniyetin, tarihin, kültürün, coğrafyanın ebedi mühürleri olduğunu aktaran Erdoğan, bu toprakların ancak şehit kanıyla yoğrulursa vatan olacağını, aksi takdirde normal toprak olacağını dile getirdi.

Bu yolda yürümeye devam eden nesiller var oldukça milletin bölünmeyeceğine, ülkenin parçalanmayacağına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

'Türkiye üzerinde hesabı olan herkes, önce bunun bir bedeli olduğunu bilmeliler. Bu ülkeyi 79 milyon vatandaşı ve 780 bin kilometrekare toprağından ibaret sananlar, fena halde yanılırlar. Türkiye Balkanlar'dan Kafkasya'ya Orta Asya'dan Kuzey Afrika'ya kadar büyük bir coğrafyanın ve yüz milyonlarca insanın manevi vatanıdır. Ulaştığı dünyanın tüm yerlerinde, oralardaki mağdur ve mazlum insanlar bize bu açıdan bakıyor. Ülkemiz üzerinde hesabı olanların bedel ödeyecekleri yer, işte tüm bu coğrafyadır, dünyadır. Hepsinden önemlisi kutsallarımıza el uzatmaya teşebbüs edenlere bunun hesabını soracak olanlar sizlersiniz, asker kardeşlerim ve bunun yanında köy korucularımızdır.

Sizlerin gözlerine baktığımda, kefeni niyetine giydiği beyaz elbisesiyle öne atılan Alparslan'ın ordusundaki cengaverlerin azmini görüyorum. Sizlerin yüzüne baktığımda, dünyanın en büyük cihan devletini kuran Osman Gazi'nin alplerinin çehresindeki aydınlığı görüyorum. Burada karşımda 'Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor' denilen o güneşin battığı Çanakkale'deki kahramanların inancını ve teveccühünü görüyorum. Sizlerdeki bu inanç, azim, kararlılık olduğu sürece evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz, bu milleti kimse bölemez, bu devleti kimse yıkamaz, bu ezanları kimse dindiremez. Allah yar ve yardımcınız olsun. Rabbim yüreğinize bileğinize kuvvet versin, gazanız mübarek olsun. Bir kez daha şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Her birinize ayrı ayrı şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.'

Erdoğan'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da eşlik etti.

Ziyareti kapsamında Şehitler Müzesi'ni de gezen Erdoğan, çıkışta özel harekat polisleriyle toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA