Bem-Bir-Sen'den Yeni Şafak Ve Yeni Akit Gazetelerine Yapılan Saldırıya Kınama

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay yaptığı açıklamada Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine yapılan saldırılar ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Turbay yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Yeni Şafak Gazetesi ve Küçükçekmece’de bulunan Akit Medya Grubu binalarına yüzleri maskeli kişilerce molotoflu ve silahlı yapılan hain saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine yönelik yapılan hain saldırılar basın ve ifade özgürlüğüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması adına önemli adımların atıldığı bu günlerde, basın kuruluşlarını baskı altına almayı hedefleyen bu saldırıları kabul edilemez buluyoruz. Türkiye’de toplumsal barış ortamının oluşmasından rahatsız olan çevreler tarafından yapılan bu saldırıları, şiddetle kınıyoruz.

Saldırının, son günlerde terörün bitirilmesi için yürütülen çalışmalara destek veren Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerinin yayınlarından rahatsız olan çevrelerce yapıldığı anlaşılmaktadır. İki güzide basın kuruluşuna yapılan bu hain saldırılar, halkın bilgi edinme hakkına yapılmış bir saldırıdır.

Saldırganların ve onları azmettirenlerin en kısa sürede yakalanmasını bekliyor, Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerinin çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.”
Kaynak: İHA