BYEGM'den Algı Operasyonlarına Yönelik Yeni Yıl Tebrik Kartları

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan TBMM’nin duvarlarından dökülen mermer parçalarından oluşan yeni yıl tebrik kartlarını yurt dışında 3 bin, yurt içinde ise bin yazılı ve görsel basının yöneticilerine gönderdi.

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, 15 Temmuz’da hain FETÖ’cülerin Türkiye’de darbe girişiminde bulunmaları, şehitler verilmesinin üzerinden epey zamanın geçtiğine vurgu yaparak, “Türk halkının kahramanlığını, başımızdaki liderlerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın kahramanlığını tüm dünya duydu. Buna mukabil tüm dünyadan Türkiye üzerinde bir algı operasyonu yapıldığını, böyle bir oyun oynandığını da hepimiz biliyoruz. Bu algı operasyonuna karşı koyabilmek amacıyla çeşitli alışmalar yürütüyoruz elbette, bu yeni yıl tebriği de bu doğrultuda hazırladığımız bir çalışma” diye konuştu.



“3 bin tane yurt dışına, bin tane yurt içine gönderildi”

Bu tebrikle hainlerin bombalaması sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) duvarlarından dökülen mermerlerden bir parçayı yeni yıl tebriği olarak gönderdiklerini söyleyen Akarca, “3 bin tane yeni yıl tebrik kartı tüm dünyada önde gelen gazetelerin, televizyonların yöneticilerinin ellerine ulaşmış olacak. Bu kartta o duvardan düşen mermer parçası adeta Türk milletinin demokrasisine sahip çıkışının bir simgesi olarak yer alacak ve bunu masalarına koydukları zaman ya da dolaplarına da kaldırsalar her bakışlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin kahramanlığını hatırlayacaklar. Bu anlamda güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Türkiye içinde de bin adet Türkçe olarak basıldı, o da devletimizin yöneticilerine ve gazetelerin yöneticilerine tarafımızdan postalandı. 3 bin tane yurt dışına, bin tane de yurt içine bu yeni yıl tebriklerinden göndermiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA