Büyükşehir'den Kapalı Yollara Anında Müdahale

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı ile kardan dolayı kapanan yollara müdahele ediyor. Daha önce oluşturduğu “Karla Mücadele Ekibi” ile kapalı olan yollarda tuzlama ve yol açmak çalışmalarını sürdüren ekipler, önceliği şehir merkezindeki ana artellere veriyor.

Büyükşehir'den Kapalı Yollara Anında Müdahale
Yurdun dört bir yanını etkisi altına alan kar yağışının olumsuz etkilerini Gaziantep’te en aza indirmek için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 385 kişilik ekip ile ana artellerde yol açma çalışması yapıyor.

Ekipler, özellikle engelli yolları ile şehir merkezine gelen yollarda tuzlama ve greyder ile açma çalışması yapıyor.

Büyükşehir ekipleri kaldırımları temizliyor

Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için "Karla Mücadele Ekibi" ile kaldırım çalışmalarını da yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığının ekipleri de kaldırım temizleme çalışması yapıyor.

Ekipler bu temizlime ve yol açma çalışmalarında, 16 tuz robotu, 16 kar küreme aracı, 17 greyder, 15 loder, 18 beko loder, 20 adet kamyonet kullanıyor.

Zabıta kar lastiği kontrolü yapıyor

Kar yağışı ile birlikte vatandaşların mecburi olmadığı süreciyle şahsi araçları ile trafiğe çıkmaması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, daha önce yaptıkları uyarıların işe yaradığını ve toplu taşıma araçlarının yüzde 95’lik kısmının kar lastiği ile trafiğe çıktığını belirttiler. Kar lastiği takmadan trafiğe çıkan toplu taşıma araçlarına anında cezai işlem uyguladıklarını aktaran yetkililer, bu cezai işlemin 220 TL olduğunu dile getirdiler.

Toplu taşıma araçlarının yanı sıra vatandaşların da kar lastiği ve zincir ile trafiğe çıkması gerektiğini hatırlatan Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, trafik zabıta ekiplerinin ana artellerde bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini, ekiplerin toplu taşıma araçlarının son duraklarında kontroller yaptığını ve duruma göre trafiğe çıkma izni verdiğini kaydettiler.
Kaynak: İHA