Yetimleri 'Kardeşim Üşümesin Projesi' Sevindirdi

Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezinde eğitim gören yetim öğrencilere Özel Doğa Okulları ortaokulu öğrencileri, kıyafet ve ayakkabı yardımında bulundu. Yardım kampanyasını gerçekleştiren öğrenciler, kendilerini mutlu hissettiklerini söyledi.

Yetimleri 'Kardeşim Üşümesin Projesi' Sevindirdi
Şehitkamil Belediyesi, bünyesindeki Yetim Koordinasyon Merkezi aracılığıyla ulaştığı binlerce yetim çocuğu mutlu edecek projeleri uygulamayı sürdürüyor. Birçok sosyal projeyi başarıyla yürüten Şehitkamil Belediyesi, kurumlar arası işbirliğiyle örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Yetim çocuklara umut olmak amacıyla ‘Merhamet Eli’ projesini hayata geçiren Şehitkamil Belediyesi, Özel Doğa Okulları Ortaokulu ile işbirliği yaparak önemli bir projeye hayat verdi. Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri, Yetim Koordinasyon Merkezinde eğitim gören yetim öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrenciler, okulda düzenledikleri ‘Kardeşim Üşümesin Projesi’ ile aldıkları yeni kıyafet ve ayakkabıları yetim çocuklara hediye etti. Etkinliğe katılan Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, projenin uygulamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘‘Umarım kardeşlerimizin bazı ihtiyaçlarını karşılayabilmişizdir’’

Düzenlenen projeye ilişkin bilgi veren Özel Doğa Okulları Ortaokul Müdürü Kaan Atalak, “Bugün öğrencilerimizle birlikte Yetim Koordinasyon Merkezindeki kardeşlerimize biraz daha yakın olmak, onları yakından tanımak ve onlarla güzel vakit geçirmek için geldik. Biz, Kardeşim Üşemesin Projesini sene başında planladık. Kasım ayı başında da projeyi hayata geçirdik. Projemizi Yetim Koordinasyon Merkezi ile paylaştık. Yetim Koordinasyon Merkezimiz, bizlere kapılarını çok güzel bir şekilde açtı. Bu da bizi ayrıyeten mutlu etti. Velilerimize, öğrencilerimize bu durumu anlattık. Velilerimiz ve öğrencilerimiz, ‘elbette ki böyle bir projede biz de varız’ dediler. Eğer biz bugün buraya gelebildiysek bu tamamen velilerimizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin emeğidir. İnşallah birilerinin hayatına dokunabilmişizdir. Umarım kardeşlerimizin bazı ihtiyaçlarını karşılayabilmişizdir. Eğer bunu başarabildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

’’Umarım faydalı olmuşuzdur

Düzenlenen organizasyona ilişkin açıklamada bulunan Özel Doğa Okulları Ortaokulu Rehber Öğretmeni Ruken Taş, “Biz geçen sene de Yetim Koordinasyon Merkezine gelmiştik. Bugün, öğrencilerimize kıyafet, ayakkabı yardımı yapmak için Yetim Koordinasyon Merkezine geldik. Bu yardımları; velilerimiz, öğrencilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız ve idarecilerimiz sayesinde topladık. Geçen sene kitap toplama kampanyası düzenlemiştik ve yetim öğrencilerimize kitaplar hediye etmiştik. Amacımız; öğrencilerimiz arasında farkındalık oluşturmak, her yaşam biçimini görmelerini sağlamak ve yardım bilinci oluşturmak. Umarım faydalı olmuşuzdur. Seneye de bu tür faaliyetlerimiz olacak. Bu yıl içerisinde de devam eden projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

’’Çocuklar, paylaşmanın mutluluğunu yaşadı’’

Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri, düzenlenen organizasyona katıldıkları için mutlu olduklarını ve paylaşmanın yaşadıkları mutluluğu daha da arttırdığını söyledi.

Yeni arkadaşlıklar kurdukları için duydukları memnuniyeti ifade eden Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencileri, ileriki günlerde de yetim öğrencilerle farklı sosyal etkinlikler gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezinde eğitim gören yetim öğrenciler ise düzenlenen etkinliğin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti ve kendilerine kıyafet ile ayakkabı hediye eden Özel Doğa Okulları Ortaokulu öğrencilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA