Bakan Kılıç'ın Talimatı Yerine Getirildi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasının dış cephesi yenilendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Tunceli'ye yaptığı ziyareti sırasında il müdürlüğü hizmet binasının dış cephesinin yenilenmesi yönünde verdiği talimatın yerine getirildiğini söyledi.

Kara, şunları söyledi:

'Bu binamız yaklaşık 15 yıl önce yapılmış. Uzun süre tamir görmediği için tamamıyla yıpranmıştı. O dönemde mantolama sistemi olmadığı için mantolama yapılmamış. Kışları çok soğuk oluyordu. Dış cephesindeki çoğu yer fayanstan yapılmıştı. Fayansların çoğu döküldüğü için çirkin bir görüntü oluşturmaktaydı. En son sayın bakanımızın da buraya gelmesiyle, binayı yerinde gördü ve dış cephenin çok kötü olduğunu, bunun bir an önce yenilenmesini talep etti. Biz de kendisine söz verdik ve bir ay içerisinde bitireceğimizi söyledik. Kimse bir ay içerisinde olacağına pek inanmadı ama biz bir ay olmadan bitirmek üzereyiz.'

Çalışmaların 129 bin liraya ihale edildiğini belirten belirten Kara, '6 tanesi istekli ihaleye girdi. Sözleşme bedeli 141 bin 421 lira iken 129 bin 500 liraya ihale edildi. Şuanda mantolama ve dış cephe düzenlemesi yapılıyor. İçerideki aksaklıklar tamamlanıyor. Merdivenler ve engelli rampası da yeniden yapılıyor.' dedi.

Kaynak: AA