Bayramiç Ziraat Odası İstanbul'da Fiyat Araştırması Yaptı

Bayramiç Ziraat Odası öncülüğünde oluşturulan heyet, İstanbul'da Bayrampaşa ve Kadıköy meyve sebze hallerinde fiyat araştırması ve fizibilite çalışması yaptı.

Oda Başkanı İsmail Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elma fiyatlarının rekor seviyede düşmesi, üreticinin ürününü yok pahasına satmasıyla baş gösteren sıkıntıların en aza indirgenmesi için bir dizi önlem aldıklarını söyledi.

Üreticinin önlem alması gereken durumlar ve elmada kalitenin artırılması ve satış alanlarının isteklerinin belirlenmesi amacıyla oluşturulan heyetin, İstanbul'da Bayrampaşa ve Kadıköy hallerininde fiyat araştırması ve fizibilite çalışmasında bulunduğunu dile getiren Pehlivan, çalışmanın Bayramiç Ziraat Odası ve Evciler Kooperatifi ortaklığı ile gerçekleştirildiğini anlattı.

Çalışmada, ürün değerlendirmesi yapan katılımcıların ambalaj, paketleme ve sınıflama konularında tüketicinin görüşlerinin alındığını da ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

'Oda olarak her zaman üreticimizin yanında olduk fakat her şey üretmekle bitmiyor. Üretici olarak bizler de kendimizi yenilemek, geliştirmek zorundayız. Ürünlerimizi pazarlayabilmek adına yenilikleri görmek, tüketicinin talepleri doğrultusunda ürün yetiştirmek ve paketleme yapmak zorundayız. Üreticinin öncelikle paketleme yapmaya bir an önce geçmesi, boylamanın mutlaka yapılması tüketicinin tercihi açısından çok önemli olduğunu tespit ettik. Üreticinin ürününü değerinde satabilmesi için üreticin de değişmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardık.'

Çalışmaya, Bayramiç Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Çakıroğlu, Evciler Kooperatif Başkanı Bekir Bekret, Kooperatif Başkan Yardımcısı Feridun Karakaya, Kooperatif Muhasip üyesi Mehmet Ataç ile çiftçiler İsmail Balaban ve Şükrü Yılmaz katıldı.

Kaynak: AA