Siirt'te heyecanlandıran haber

Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyünde dün akşam meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 12 işçiden haber geldi. İşçilerden birinin kardeşini aradığı öğrenildi.

Siirt'te heyecanlandıran haber
Siirt'te heyecanlandıran haber
Siirt'te heyelanın neden olduğu göçüğün altında kalan işçilerden biri, kardeşini aradı. Telefonun geldiği noktada arama yapılması için bütün imkanlar seferber edildi.

KARDEŞİNİ ARADI

Göçük altında kalan bir işçi ile temas kurulduğu öğrenildi. İddiaya göre göçük altında kalan bir işçi kardeşini aradı. Halil Beşer isimli işçinin kardeşi, abisinin kendisini görüntülü olarak aradığını ancak görüntünün simsiyah olduğunu ve bir süre sonra kesildiğini yetkililere bildirdi.

Siirt'te heyecanlandıran haber

4 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ, 12 İŞÇİ ARANIYOR


Açıklamada, '90 arama kurtarma personeli, 2 helikopter, 1 uçak ile çalışmalara destek verilmektedir. Göçük sonucu 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği tespit edildi. Halen göçük altında olan 12 vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD Siirt, AFAD Diyarbakır, AFAD Erzurum, AFAD Van, AFAD Ankara, AFAD Bitlis ve AFAD Batman'dan toplamda 90 kişilik bir ekiple devam ediyor.

İKİNCİ HEYELAN RİSKİ, ARAMA ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Diğer illerde bulunan deneyimli AFAD ekiplerinin hızla alana ulaştırılması için 2 helikopter ve 1 uçak desteği alındı. İş makineleri ile olası bir heyelan riski azaltılırken, yeni bir risk oluşturmamak adına köpekli arama kurtarma timleri çalışmalara katkı veriyor. Arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riskini taşıması, ara arazinin engebeli olması arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Siirt'te heyecanlandıran haber

TÜM KURUMLAR SEFERBER EDİLDİ

Başbakanlık AFAD, olay yerinde çalışmaların bir noktadan koordine edilmesi ve bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için maden ocağında ayrıca bir AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi görevlendirdi. Şirvan'da mahsur kalan vatandaşlarımız için Türkiye'nin tüm ilgili kurum ve kuruluşları seferber edildi. Bölgede bulunan ekiplerin ve madenci ailelerinin iaşe ihtiyaçları da düşünüldü. Türk Kızılayı, 12 personel, 150 battaniye, 1 ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırını bölgeye sevk etti. Sıcak yemek ihtiyacı da kısa sürede karşılayacak' denildi.

16 İŞÇİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

İşçilerin kurtarılması çalışmaları sürerken, heyelan olduğu sırada iş makinaları ile çalışan ve toprak altında kalan 16 kişinin kimlikleri de açıklandı. Resmi makamların açıkladığı cenazesine ulaşılan 3 kişiyle birlikte heyelan altında kalan 16 kişinin adları ve memleketleri şöyle:

1- Savaş Kızılkan: Ekskavatör operatörü (Diyarbakır)

2- Kerem Arat : Ekskavatör operatörü (Şirvan ilçesi Derinçay köyü)

3- Mesut Ant : Ekskavatör operatörü, (Şirvan ilçesi Madenköy)

4- İbrahim Kılınç: Ekskavatör operatörü, (Siirt)

5- Kasim Tari : Ekskavatör operatörü (Diyarbakır)

6- Şefik Tuncer : Ekskavatör operatörü (Batman)

7- Sedat Bulut : Rok operatörü (Şirvan ilçesi Otluk köyü)

8- Abdurrahman Sönmezsoy : Rok operatörü (Batman)

9- Reşit Can : Kamyon şoförü, (Siirt Yağmurtepe köyü)

10- Halil Başer : Kamyon şoförü (Siirt Kurtalan ilçesi)

11- Mahmut Batumak : Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi Taşkaya köyü)

12- Bedrettin Caylı: Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi Yatağan köyü)

13- Nusret Beyazalma: Kamyon şoförü (Van Edremit)

14- Yavuz Yıldız: Kamyon şoförü (Şirvan ilçesi)

15- İsmail Tekin: Kamyon şoförü (Siirt Eruh ilçesi)

16- Abdülbaki Aydın: Kamyon şoförü (Siirt Eruh ilçesi)