9. Cumhurbaşkanı Demirel, Doğum Gününde Anıldı

Süleyman Demirel'in 92. yaş gününde, memleketi İslamköy'deki mezarı başında anma töreni düzenlendi

ISPARTA - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 92. yaş gününde memleketi İslamköy'deki mezarı başında anıldı.

Demirel'in 92. yaş günü dolayısıyla Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy'deki Çalca Tepe'de anma programı düzenlendi. Programa Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlar Esat Kıratlıoğlu, Yaşar Topçu ve Hamdi Üçpınarlar, Demirel ailesi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Demirel'in çalışma arkadaşları, üzerinde 'Doğum günü arkadaşları' yazılı çelengi Demirel'in mezarına bıraktı.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların edildiği törende konuşan eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, Demirel'in ülkesine 60 yıl boyunca hizmet ettiğini ve büyük işler yaptığını söyledi. Büyük milletlerin büyük liderler çıkardığını anlatan Sezgin, Demirel'in de bu büyük liderlerden olduğunu vurguladı.

Demirel'e karşı duyulan saygının öldükten sonra da devam ettiğini vurgulayan Sezgin, Demirel denilince akla demokrasi, barış ve cesaretin geldiğini belirtti. Demirel'in 3-5 beş kelimeyle anlatılamayacağını dile getiren Sezgin, 'Demirel, Türkiye'yi değiştiren, Türkiye'ye yepyeni bir yol veren, demokrasinin işlediği bir Türkiye oluşturan, devletin içte ve dışta saygınlığını artıran, vatandaşın yarına daha güvenle baktığı bir ülke oluşturmuştur.' dedi.

- Anıt mezarın yapımına başlanacak

Sezgin, Demirel'i sevmenin onunla birlikte olmak anlamına gelmediğini, Demirel'i sevmenin onun fikirlerini benimsemek ve onun yaptıklarını yapmak olduğuna dikkat çekti.

Demirel'in mezarının bulunduğu Çalca Tepe'de çok kısa bir süre içerisinde anıt mezarın yapımına başlanacağını anlatan Sezgin, yapımı tamamlandığına Türkiye'ye ve dünyaya yaraşan bir anıt olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından İslamköy İlkokulu ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri Demirel'in mezarına karanfil bıraktı, dua etti.

Program, SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 'Kalkınma ve Siyaset' konulu panelle devam etti.

Kaynak: AA