Öz İletişim-İş Sendikası, TÜRKSAT İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Hak-İş’e bağlı Öz İletişim-İş Sendikası, Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ. (TÜRKSAT) ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

TÜRKSAT binasında gerçekleşen imza törenine, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, Hak-İş’e bağlı sendikaların genel başkanları ve TÜRKSAT çalışanları katıldı.

İmza töreninde konuşan Hak-İş Genel Başkanı Arslan, toplu sözleşme sürecinde ciddi bir müzakere süreci yaşandığını belirterek, “TÜRKSAT’ı geleceğe taşıma konusunda elimizi değil gövdemizi de taşın altına koymaya hazırız. Ne yapabileceksek birlikte yapmaya hazırız. TÜRKSAT başarılı olursa bütçesi, imkanları, kaynakları geliştirilebilirse buradan en fazla payı da çalışanlar alacaktır. Biz işletmemizi geleceğe taşıma konusunda elimizden gelen gayreti, çabayı göstermeye söz verdik, bugün de aynı yerdeyiz” dedi.

“TÜRKSAT’I GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

TÜRKSAT Genel Müdürü Gül de, Arslan gibi TÜRKSAT’ı geleceğe taşıyacaklarını vurguladı. Bu konuda hep beraber çalışacaklarını ifade eden Gül, “TÜRKSAT’ı geleceğe kim taşıyacak? Sizler taşıyacaksınız. Tek başına bir genel müdür ya da bir direktör geleceğe taşıyamaz. Bu sorumluluk bizim üzerimizde. TÜRKSAT’ın önünde iki yol var. Ya dünya çapında bir şirket olacak ya da devlet dairesine dönüşecek, şirketlikten çıkacak. Bunu yapmakta bizim elimizde” şeklinde konuştu.

Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Güllüoğlu, TÜRKSAT’da yeterli üye sayısına ulaşarak toplu iş sözleşmesi yetkisi aldıklarını vurguladı. Güllüoğlu şunları söyledi:

“4 Kasım 2015’de başlayan görüşmelerimiz bugün güzel bir şekilde neticelenmiş ve birlikte hazırladığımız toplu iş sözleşmesi için imza aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Türksat’ımıza, sendikamıza, konfederasyonumuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”
Kaynak: İHA