Korniş Ve Kızaklarla Kaymanın Keyfini Yaşıyorlar

Muş'ta etkili olan yoğun kar yağışı vatandaşlar için çile, çocuklar için ise eğlence kaynağı oldu.



Kentte okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklar kornişlerle yaptıkları kayak takımlarını alarak, kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Merkeze bağlı ve 30 kilometre uzaklıktaki Yücetepe köyünde kendi imkanları ile yaptıkları korniş ve kızaklarla sokaklara çıkan çocuklar, yağışın keyfini çıkarıyor.

Kar kalınlığının yaklaşık bir metreyi aştığı köyde yaşayan çocuklar, soğuk havaya aldırış etmeden kızaklarıyla kayarak gönüllerince eğleniyor.

AA Muhabirine konuşan Ramazan Sönmez, arkadaşlarıyla yaklaşık 400 metrelik yolu yürüyerek tepe çıktıklarını ve kızaklarıyla kayarak yağışı eğlenceye dönüştüklerini söyledi.

Kendi imkanlarıyla yaptıkları kayak takımlarıyla kaydıklarını belirten Sönmez, 'Okullar tatil olduğu için arkadaşlarımızla kayarak zaman geçiriyoruz. Genelde kornişlerle kayak takımı ve kızak haline getirdiğimiz demir parçalarıyla kayıyoruz. Zaman zaman düşmeler meydana geliyor. Ama kar kalınlığı çok fazla olduğundan her hangi bir olumsuzluk yaşamıyoruz' diye konuştu.

Köylerinde kayak merkezi olmadığı için köy yolunda kaydıklarını anlatan Emrullah Çağlayan ise, kayacak başka yer olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Kendi imkanlarımız ile yaptığımız kızaklarla kayıyoruz. Yaşıtlarımız yarıyıl tatiline Uludağ, Abant ve sosyal tesislerin yoğun olduğu kayak merkezlerinde geçirirken, biz de tatilimizi kornişleri kayak yaparak geçirmeye çalışıyoruz.'

Kaynak: AA