Hırvatistan'da Yeni Kabine Açıklandı

8 Kasım'da yapılan genel seçimin ardından hükümeti kurmakla görevlendirilen Tihomir Oreskovic, yeni kabinede yer alacak isimleri açıkladı Yeni hükümet için yarın mecliste güven oylaması yapılacak.

Hırvatistan'da, 8 Kasım'da yapılan genel seçimin ardından hükümeti kurmakla görevlendirilen Tihomir Oreskovic, yeni kabinede yer alacak isimleri açıkladı.

Oreskovic, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'ten hükümeti kurma görevi aldığı 23 Aralık'tan itibaren 60'tan fazla görüşme yaptığını belirterek, Bakanlar Kurulu'nda yer alacak isimlerle iyi bir işbirliği içinde olacaklarını ifade etti.

Yeni kabinede yer alacak isimlerin çalışmaya ve sorunları çözmeye hazır olduklarını söyleyen Oreskovic, Bakanlar Kurulu'nun yarın mecliste güvenoyu aldıktan sonra resmen göreve başlayacağını kaydetti.

Hırvatistan'da yeni kabinede yer alacak isimler şöyle:

'Başbakan Tihomir Oreskovic, başbakan yardımcıları Tomislav Karamarko ve Bozo Petrov, İçişleri Bakanı Vlaho Operic, Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Miro Kovac, Adalet Bakanı Ante Sprlje, Savunma Bakanı Josip Buljevic, Kamu Yönetimi Bakanı Dubravka Jurlina Alibegovic, Ekonomi Bakanı Tomislav Panenic, Maliye Bakanı Zdravko Maric, Sağlık Bakanı Dario Nakic, Bilim, Eğitim ve Spor Bakanı Predrag Sustar, Tarım Bakanı Davor Romic, Savaş Gazileri Bakanı Mijo Crnoja, Kültür Bakanı Zlatko Hasanbegovic, Turizm Bakanı Anton Kliman, Çalışma ve Emeklilik Bakanı Nada Sikic, Doğayı ve Çevreyi Koruma Bakanı Slaven Dobrovic, İnşaat ve Çevre Düzenleme Bakanı Lovro Kuscevic, Girişimcilik ve Zanaat Bakanı Darko Horvat, Denizcilik, Ulaşım ve Altyapı Bakanı Oleg Butkovic, Bölgesel Kalkınma ve AB Fonları Bakanı Tomislav Tolusic, Sosyal Politikalar ve Gençlik Bakanı Bernardica Juretic.'

Hırvatistan'da, 8 Kasım'da yapılan genel seçimde 151 üyeli mecliste 'Vatansever' ittifakı 59, 'Hırvatistan Büyüyor' ittifakı 56, 'Most' ittifakı 19, İstra Demokrat Meclisi (IDS) 3, Slavonija ve Baranija Hırvat Demokratik Birliği (HDSSB) 2, 'Milan Bandic 365' hareketi 2, 'Başarılı Hırvatistan' hareketi 1 ve 'Canlı Duvar' hareketi 1 sandalye kazanmıştı. Mecliste kalan 8 sandalye azınlıkların temsilcilerine ayrılıyor.

Uzun süren koalisyon görüşmelerinin ardından 'Vatansever' ve 'Most' ittifakları koalisyon hükümeti kurmak için anlaşmış ve Oreskovic, hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.
Kaynak: AA