Nevşehir'den Suriye'ye 153'Ncü Yardım Tırı Uğurlandı

Bayırbucak bölgesinde savaş nedeniyle zor günler geçiren Türkmenler için toplanan yardımları taşıyan 2 tır dualarla gönderildi.

Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenler’in ihtiyaç duyduğun kuru gıda, battaniye ve çeşitli yardım malzemelerini taşıyan yardım tırları Nevşehir’den dualarla yola çıktı.

Uğurlama töreninde konuşan Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, dernekleri tarafından düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde Nevşehir’den Suriye’ye bugüne kadar 151 yardım tırı gönderildiğini belirterek, son 2 tırla sayının 153'e çıktığını, bunun İslam dini açısından önemli bir kardeşlik örneği olduğunu ifade etti.

Rus ve Esed rejimine ait birlikler tarafından sivil halkın bulunduğu yerleşim alanlarının sürekli bombalandığı yönünde bilgiler aldıklarını kaydeden Öncel, 'Masum kardeşlerimize savaşın yaşattığı acıları bir nebze de olsa unutturmak, yaralarına ilaç olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz' diye konuştu. Öncel, şöyle devam etti:

'Nevşehir’den her hafta bir tır insani yardım malzemesi göndererek zalimin zulmüne boyun eğmeyen insanların yanında olacağız. Bu mesele sadece Suriye Türkmenlerinin değil, ümmetin mazlumlarının meselesidir. Her zamankinden daha yoğun şekilde gecemizi gündüzümüze katarak Bayırbucak halkının yalnız olmadığın duyurarak kamuoyu oluşturmaya, mazlum ve masum kardeşlerimizin yanlarında durmaya devam edeceğiz.'

Yapılan duanın ardından 2 yardım tırı uğurlandı.

Kaynak: AA