Parkmetre Borcunu Ödemeyenlere Yasal Takip Başlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan meclis kararı ile Malatya genelinde otopark işletmeciliğini yürüten MOTAŞ, otopark ücretlerinde geriye dönük alacakları tahsil etmek için yasal işlem başlatacak.

Parkmetre Borcunu Ödemeyenlere Yasal Takip Başlıyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan parkmetre sisteminin, hayata geçirilmesi ile trafik sorunu kısmen çözüldü. Ancak Malatya genelinde otopark işletmeciliğini yürüten MOTAŞ, parkmetre uygulaması ile araç sahiplerinden alınacak otopark ücretlerini tahsil etmede sıkıntı yaşıyor. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’na istinaden Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan meclis kararı ile Malatya genelinde otopark işletmeciliğini yürüten MOTAŞ, otopark ücretlerinde geriye dönük alacakları tahsil etmek için yasal işlem başlatacak. MOTAŞ’ın kent genelinde işlettiği parkmetre ve otoparklarda ücret ödeme konusunda görevlilere sorun çıkaran sürücülere ait araçların öncelikle fotoğraflandığını, aracın otoparkta ne kadar kaldığının tespit edildiğini belirten yetkililer, bu konuların görevliler tarafından tutanakla kayıt altına alındığını belirttiler. Uygulama kapsamında, araç sahibine park ücretini ödemesi için ilgili tutanak ve belgelerle birlikte ihtarname gönderiliyor. Yasal süre içerisinde otopark ücretini ödemeyen araç sahiplerine icra takibi başlatılacağı bildirildi.

Yasal takibe maruz kalan araç sahipleri otopark ücretine ek olarak icra masrafları, faiz ve icra vekalet ücreti de ödemek zorunda kalacak.

Ayrıca ilgili kurumlarla gerekli yazışmalar yapılarak araç alış ve satış işlemlerinde vergi borcu ve trafik borcu sorgulamasında olduğu gibi parkmetre borcunun da sorgulamaya dahil edilmesi için gerekli altyapı çalışmasının da sonuçlandığı en kısa sürede uygulamaya geçirileceği bildirildi.

Kaynak: İHA