Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar Açıklaması

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2015 yılı içinde yapılması gereken işleri Kocasinan Belediyesi olarak tamamladıklarını belirterek, "2016 yılı içinde filizlenecek projelerimiz var. Mahallelerimizin içi şantiyeye dönecek" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "10 aylık süreç içerisinde Allah’a şükür o gün söylenilenler neyse sahada yapılacak olanlar, ihale yapılanlar ve ihalesi yapılacak olan projelerimiz tamamlandı" ifadesinde bulunarak, "Saha da yapmamız gereken rutin işlerimizin hepsi programladığımız şekilde devam etti. Takvim olarak nihayetlendi. Bugün itibariyle de mücadelemize devam ediyoruz. Belediye faaliyetleri olarak park bahçe birimimizde ki yapmamız gereken işleri ve takvimimize işlediğimiz bütün işlemleri bitirdik" dedi.

"Fen işleri ile ilgili bütün işlemlerimizi bitirdik" diyen Çolakbayrakdar, "Devam edecek olan birkaç tane projemiz vardı. Bunların da 2015 yılı içerisinde yapılması gerekenden önce gidiyoruz. 2016 yılına sarkan işlerimiz ve 2016 yılında tamamlanacak işlerimiz var. Belediyecilik açısından özellikle sahada ki yapmış olduğumuz işlemler açısından 2015 yılı içerisinde yapmamız gereken işlerin hepsini tamamladık. Ufak tefek kalan işlerimiz varsa da onları da tamamlayacağız. Genel olarak baktığımızda hiçbir şekilde eksiğimiz kalmadan tamamlamış durumdayız. 2015 yılı belediyemiz açısından, Kocasinan ilçesine yapılması gerekenler açısından iyi bir yıl olarak geçti diye düşünüyorum. Bundan sonrada bu performans katlanarak devam edecek" diye konuştu.

Çolakbayrakdar, "2016 yılında iyi şeylerimiz olacak. 2016 yılı içerisinde kendini gösterecek ve filizlenecek projelerimiz var" diyerek şu şekilde konuştu:

"Çok ciddi manada üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm projeleri var. Seyrani Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Ahi Evran Mahallesi, Alsancak Mahallesinde yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm projeleri 2016 yılında gün yüzüne çıkmaya başlayacak olan projelerimiz. Şehir ve ülke bütçesine ciddi manada ekonomik büyüklük olarak da arz edeceğimiz projelerimiz var. 100 dairelik 150 dairelik yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm projeleri var. O kadar büyük projelerin içerisinde bunların hiç adını bile anmıyoruz. Bunlar ciddi manada bu şehirde yapılmış ilk projeler olacak ama bu şehirde değil, Türkiye ölçeğinde de eminim ki bu projeler ilk proje olacak. Biz yapmış olduğumuz projelerin çevresel fonksiyonları ile beraber düşünüyoruz. Sadece insanların barınma ihtiyacını karşılayacak konutlar olarak kentsel dönüşüm projeleri yapmıyoruz. Vatandaşımızın parkının ve bahçesinin olabileceği, evinin dışında yaşamsal olarak ihtiyaçlarını karşılayabilecek projelerde düşünüyoruz. Çocuklarına oyun parkları düşünüyoruz. Pazar alanlarının olduğu bölgeleri düşünüyoruz. Okul ihtiyacının giderileceği, camisinin olduğu projeler düşünüyoruz. Olaya sadece konut ihtiyacını karşılayacak yada mevcut projeleri hayata geçirebilmek için ciddi emeklerimiz, gayretlerimiz var ama işin diğer tarafında bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız da bu projelerde bizimle bir nevi ortaklar. Projeleri yürütme noktasında onların da bu projelere inanmaları, gayret göstermeleri ve diğer taraftan da yatırımcıların bu bölgelere gelip yatırım yapmaları gerekmektedir. Bu katkıyla beraber 2016 yılından itibaren dedik ya çimlendi, filizlendi ve toprak yüzeyine çıkmaya başlayacak. Nasipse artık birçok bölgemizde bu hareketleri görmeye başlayacağız. Tabiri caizse mahallelerimizin içi şantiyeye dönecek. Bizim yol, kaldırım yapmakla ilgili şantiye çalışmalarımız devam ediyor ama inşallah faaliyetlerle de şantiyeleşmemiz devam edecek."

Kayseri’nin siyasette en üst seviyede temsil edildiğinin altını çizen Çolakbayrakdar, "Son 12-13 yıldır Ak Parti hükümetleriyle birlikte Kayseri siyasette en üst seviyede temsil edildi. Temsil edilirken de temsil eden büyüklerimiz bu işi en iyi şekilde layıkıyla yerine getirdiler ve bir sonraki temsilci ağabeylerimize bu bayrağı devrettiler. 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den başlayan bir süreçte Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına taşımış bir sürecin arkasından, Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız ve şimdiki süreçte de Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa Elitaş olması önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki’nin parti içerisinde genel başkan yardımcılığı temsili şehir açısından oldukça önemli. Çünkü birçok konuda bizim bakanlar kurulunda yapmış olduğumuz çalışmalar var. Burada yapacağımız projelerin Bakanlar Kurulunda onayının geçmesi gerekiyor. Ankara’yla çok organik bir bağ içerisindeyiz. Enerji Tabi Kaynaklar eski bakanı Taner Yıldız’ın da, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın da Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de eminim bize destekleri her zaman olacaktır. Onların siyasi konumları ve hükümet içerisindeki yerleri bizim için son derece önemli. Bizim bu projeleri gerçekleştirmemiz adına da arkamızdaki destekleri son derece önemli" diye konuştu.

Kaynak: İHA