Kahramanmaraşlı Şehit Özel Harekatçının Amcası Unkun Açıklaması

"Ülke bizim ülkemiz, şehit bizim şehidimiz, bizim bu günlerde metin olmamız, dik durmamız lazım"

KAHRAMANMARAŞ - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 12 Eylül'de terör örgütü PKK mensuplarınca rögar içine yerleştirilmiş düzeneğin patlatılması sonucu ağır yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü GATA'da şehit olan özel harekatçı polis memuru Ahmet Unkun'un amcası, "Bizim bu günlerde metin olmamız, dik durmamız lazım" mesajını verdi.

Onikişubat ilçesine bağlı Yaylaüstü Mahallesi'nde taziyeleri kabul eden aileden şehidin amcası Hasan Unkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitlerinin cenazesine iştirak eden ve başsağlığı dileyenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Bakanı İsmet Yılmaz'a da teşekkür eden Unkun, "Ülke bizim ülkemiz, şehit bizim şehidimiz, bizim bu günlerde metin olmamız, dik durmamız lazım. Biz milletine bağlı hizmet aşkıyla yola çıkmış insanlarız. Bunun için yaşar, bunun için nefes alırız" dedi.

Unkun, devletin hainlere karşı duruşunun her zaman dik olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Şehitlerinin acısını zaafa uğratacak provokasyona rızalarının olmadığı söyleyen Unkun, devlet ve millet için varolduklarını söyledi.

"Dik duruyoruz acımızı yüreğimize atıyoruz. Göz yaşımızı ortaya dökmüyoruz" diyen Unkun, vatan için varolduklarını ve vatan için yaşadıklarını belirterek, "Şehit hem bizim şehidimiz hem ülkemizin şehididir. Bizlere sahip çıktınız. Biz de ülkemize sahip çıkmaya ve bunun için var olmaya, yaşama ant etmişiz. Şehidimiz olacak ki devletimiz ayakta duracak" diye konuştu.
Kaynak: AA